16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Nikah davası, tecavüz davasına döndü

ADANA’da, 31 yaşındaki Şevki Gülşen, nikahsız evlendiği 16 yaşındaki teyzesinin kızı D.Y.’ye resmi nikah yapmadığı için eşinin annesi tarafından şikayet edilince hakkında ‘cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Irak’ta şoför olarak çalışan Gülşen, “Teyzemin ısrarı üzerine kuzenimle evlendim” derken, D.Y. ise, “Şevki beni zorla kaçırıp tecavüz etti. Resmi nikah sözüyle evlendim. Nikah günü geldiğinde beni kapı dışına attılar” diyerek eşinden şikayetçi oldu.


Adana’da, 31 yaşındaki Şevki Gülşen, nikahsız evlendiği 16 yaşındaki teyzesinin kızı D.Y.’ye resmi nikah yapmadığı için eşinin annesi tarafından şikayet edilince hakkında ‘cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Irak’ta şoför olarak çalışan Gülşen, “Teyzemin ısrarı üzerine kuzenimle evlendim” derken, D.Y. ise, “Şevki beni zorla kaçırıp tecavüz etti. Resmi nikah sözüyle evlendim. Nikah günü geldiğinde beni kapı dışına attılar” diyerek eşinden şikayetçi oldu.

İddiaya göre, ilk eşi ölen 42 yaşındaki Hülya Sığırcı ile ablası 50 yaşındaki Ülkü Gülşen, çocukları D.Y. ile Şevki Gülşen’i evlendirmeye karar verdi. Hülya Sığırcı, kızı 16 yaşına geldiğinde mahkeme kararıyla resmi nikah yapılması şartı koştu, taraflar anlaşınca Şevki Gülşen ile D.Y., 28 Nisan 2006’da bir düğün salonunda yapılan düğünle evlendi, ancak, kızın yaşının küçük olması nedeniyle nikahları kıyılmadı. Düğünden yaklaşık 6 ay sonra D.Y. 16 yaşından gün almasına karşılık nikah yapılmadı. Buna sinirlenen D.Y., geçen yıl ekim ayında nikahsız eşi çalışmak için Irak’a gittiğinde evini terk ederek annesinin evine sığındı. Anne Hülya Sığırcı da, 11 Ekim 2006’da Cumhuriyet Savcılığı’na başvurup yeğeni Şevki Gülşen’in kızı D.Y.’yi kaçırıp tecavüz ettiğini, evlenme sözü verdiği halde evlenmediğini bildirdi. Yapılan soruşturma sonunda Şevki Gülşen hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘KAÇIRIP TECAVÜZ ETTİ’
Önümüzdeki günlerde Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanacak olan Gülşen, karakolda verdiği ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Eşi D.Y.’yi kaçırmadığını bildiren Gülşen, “Teyzem, kızıyla beni zorla evlendirdi. D.Y. ile düğün yaparak evlendik. Evlenme izni olarak resmi nikah kıyma sözü vermiştik. Nikah kıymayınca D.Y. ben Irak’tayken evimizi terk etmiş. Kendisiyle rızasıyla ilişkiye girdik, zorla tecavüz etmedim” dedi.

‘NİKAH SÖZÜNÜ TUTMADILAR’
D.Y. ise düğünden 4 ay önce kuzeni Şevki’nin kendisini motosikletle zorla kaçırıp, defalarca tecavüz ettiğini öne sürerek, “Benim kızlığımı bozduğunu ailesi öğrendi. Ailesiyle annem görüştü. 16 yaşıma girer girmez resmi nikah yapacaklarının sözünü verdiler. Annem de resmi nikah anlaşması üzerine nikahsız evlenmeme izin verdi. Düğün yaptık. Ancak, nikah günü geldiğinde resmi nikahı yapmadılar. Kayınvalidem olan teyzem saçlarımdan tutup beni kapı dışarı attı, ‘nereye gidersen git’ dedi. Nikahsız eşim ile annesinden şikayetçiyim” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 01:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa atmaca IP: 85.102.119.xxx Tarih : 20.04.2007 12:21:18
ya abi madem öyle bu densiz neden bu kızla beraber oldu ya böylelerini konuşdurmayıp ipe cekeceksin ki ibret olsun onun gibilere bence bu densiz yalan söylüyor kız doğru söylüyor bence bu densiz kıza tecavüz etti sonrada resmi nikah kıyacagını söyledi kızda caresiz kabul etti şimdi nasıl oluyorda adalet decelli ediyor tabi kız yaşını doldurdu bişey olmaz hesabını yapıyor ama bakalım bu densiz vicdanının sesini susdurabilecekmi tabi bi vicdanı varsa