28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Niksar ve Reşadiye'de deprem bekleyişi

Tokat'ın Niksar ve Reşadiye ilçelerinde 'deprem olacak' şeklinde söylentilerin yayılması sonucu halk geceyi dışarıda geçirdi.

Tokat'ta yaklaşık 1 aydır devam eden "güneş tutulmasının depremi tetikleyeceği" iddiaları sebebiyle yaşanan korku ve panik her geçen gün giderek artıyor. Reşadiye İlçesi'nde bilimsel veri toplamaya devam eden Yeraltı Aramacılık Bilimsel Araştırma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Jeofizik Kurumu Onursal Başkanı Prof. Ahmet Ercan'dan, 'kaplıca sularında ısınma ve yükselme olduğu' bilgilerini aldığını iddia eden vatandaşlar arasında yayılan dedikodu had safhaya ulaştı. Yöre halkı arasında kulaktan kulağa başlayan asılsız iddialar sebebiyle halk sokaklara döküldü. Çadırlara taşınan Reşadiye halkı araştırma ekibinin ve yetkililerin net bir açıklama veremeyeceklerini bildiklerini, fakat en azından 'deprem olacak' gibi tedbirlerin alınmasını yetkililerden istedi.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, söylentilerin asılsız ve iddiaların tamamıyla halk arasında çıkarılan dedikodudan ibaret olduğunu söyledi. Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise kaplıca sularının devamlı kontrol edildiğini ifade ederek, "Kapılıca suyunda ısınma veya yükselme tespit edilmedi. Halk arasında ortaya atılan iddialar sonucu korku yaşandı" dedi.
Öte yandan vatandaşlar 155 Polis İmdat telefonu, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve Vali Erdoğan Gürbüz'e telefonla ulaşarak bilgi almaya çalıştı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 14:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?