28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Nobel Ödülü kitap oldu

Gazeteci-Yazar Aytekin Gezici'nin, "Vatan Hainliğinden, Nobel Fatihliğine" adlı kitabı yayınlandı. 

Olayları sıcağı sıcağına kitaplaştıran Gezici'nin, 15 gün önce Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğü açıklanan Orhan Pamuk'la ilgili kitabı yayınlandı. 

Orhan Pamuk'un özetle yaşamının yer aldığı "Vatan Hainliğinden, Nobel Fatihliğine" adlı kitapta, yazar kendi fikir ve düşüncelerine de yer verirken, "1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldü" açıklaması da detaylı olarak işleniyor. 9 ayrı bölümden oluşan kitapta, Orhan Pamuk'un yazdıkları, söyledikleri, onu sevenlerin ve yerenlerin değerlendirmeleriyle Nobel'den hemen önce ve sonra yapılan yorumlar yer alıyor. Kitapta Orhan Pamuk'un çıkarmaya hazırlandığı son kitabı "Masumiyet Müzesi" ile ilgili yazarın ağzından cümlelere de yer veriliyor. 

Gezici'nin, "İmralı Firarisi", "Mavi Kazaklı Mesih", "Suçun Kayıp Kızı Fehriye", "Derin Devletin Rengi Yeşil", "Derin Devlet Bagajdan Çıktı", "İslamköy'den Türban Karşıtlığına", "Bir Karaoğlan Masalı", "Az Gelişmiş Ülkenin Taze Soğanı", "Atatürk Bu Kadınları Çok Sevdi" ve "SONer Efendi" gibi kitapları bulunuyor.












İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 12:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?