22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Normalin üzerinde artış var

Genel seçim dolayısıyla, tatil yörelerinden İstanbul'a olan uçak seferlerinde normalin üzerinde yolcu artışı görüldüğü bildirildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, seçim dolayısıyla ek sefer konulmadığını, ancak Bodrum ve Antalya'dan 21 Temmuz ve 22 Temmuzda İstanbul'a dönecek yolcu sayısının normalin biraz üzerinde olduğunu söyledi.

Genç, seçimden sonraki 1-2 gün içinde ise İstanbul'dan Bodrum, Antalya, İzmir gibi tatil yörelerine giden yolcu sayısında artış gözlendiğine dikkat çekti.

Ali Genç, dış hatlardaki uçak yolcu sayısında ise herhangi bir artış ya da eksilmenin görülmediğini bildirdi.

Onur Air yetkilileri de seçimin yapılacağı 22 Temmuz ve bir gün öncesinde Antalya, İzmir, Dalaman, Bodrum gibi tatil yörelerinden İstanbul'a yapılan rezervasyonlarda hissedilir derecede artış görüldüğünü kaydettiler.

Yetkililer, seçim sabahı İstanbul'dan bu yörelere giden yolcu sayısının az olduğunu, ancak akşam saatlerinde ve bir gün sonrasında yoğunluğun normalin üzerine çıktığını belirttiler.

Onur Air, seçim dolayısıyla ek sefer konulup konulmayacağını hafta başında oluşacak yoğunluğa göre belirleyecek.
Atlasjet yetkilileri ise seçim günü tatil yörelerinden İstanbul'a gün ortasında yapılacak seferlerinin, vatandaşlara kolaylık olması açısından sabah erken saatlere kaydırılacağını bildirdiler.

Yetkililer, yolcu sayısındaki artışın daha çok Bodrum, Antalya ve İzmir'den İstanbul'a yapılan seferlerde görüldüğünü, aynı şekilde seçimden sonrada İstanbul'dan bu yörelere yapılacak uçak seferlerinde yolcu artışı kaydedildiğini ifade ettiler.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 15:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?