28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Nuh'un Gemisi İran'da mı?

Arkeolog ve din tarihçilerinden oluşan 14 kişilik ABD'li bir araştırma grubu, İran'daki Elburz Dağlan'nın zirvesinde Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarını bulduğunu açıkladı.

Şekli açıkça görülüyor
Binlerce yıldır insanoğlunun aklını kurcalayan Nuh'un Gemisi'yle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Milyoner işadamlarınca finanse edilen Amerikalı araştırmacılar, Ağrı Dağı zirvesinde olduğuna inanılan Nuh'un Gemisi'ni İran'da bulduklarını açıkladılar. 4 bin metre yükseklikteki kayalar üzerinde bulunan gemi şekli gözle de görülebiliyor. Jeologlar, kayaların taşlaşmış kereste parçaları olduğunu öne sürüyor. Enkaz İncil'de belirtildiği gibi 122 metre uzunluğunda.

Zirvede deniz kabukları
Araştırmacılar iddialarına kanıt olarak dağın zirvesinde buldukları deniz canlıları fosillerini ve deniz kabuklarını gösterdi. Grup bu önemli keşif yolculuğuna II. Dünya Savaşı'nda İran'da görev yapan ABD'li bir askerin çizdiği harita ile çıkmıştı. Er Ed Davis günlüğüne İranlılar'ın onu Elburz'a getirip kalıntıyı gösterdiğini de yazmıştı. Ama iddianın gerçeğe dönüşebilmesi için önce bulunan fosiller ve kalıntılar onlarca testten geçirilecek. Bulunan kalıntıların yaşını ise daha önce birçok buluntunun geçmişini aydınlatan karbon testi kesinleştirecek.

Vatan
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2006 Pazar 06:14:29
Güncelleme :2 Temmuz 2006 Pazar 06:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?