28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

NYT: Piglet'in TRT'de dostu yok

TRT'deki çizgi film tartışmasına katılan New York Times gazetesi, "Piglet'in Winnie the Pooh'ta bir arkadaşı olabilir ancak Türk devlet televizyonu TRT'de hiç dostu yok" yorumu yaptı.

"Winnie the Pooh" adlı çizgi filmin TRT'de yayınlanmamasıyla ilgili olarak Amerikan New York Times gazetesi, Türk basınına dayanarak verdiği haberde, TRT'nin "Piglet domuz olduğu için çizgi filmi yayından kaldırdığını" belirtti.

Haberde, Müslümanların domuzu kirli olarak kabul ettiğini ve domuz eti yemenin Müslümanlar için yasak olduğu ifade edildi.

"Winnie the Pooh"un Türkiye'de başka televizyon kanallarında gösterildiğini ve videolarının da dükkanlarda bulunabildiğini aktaran gazete, TRT çalışanlarının bir süre önce, kanalları üzerinde artan hükümet baskısından şikayet ettiklerini de vurguladı.

Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisi AKP'nin "çoğunluğu Müslüman olan ancak ciddi bir laik yapısı bulunan Türkiye'de İslam'ın etkisini arttırmaya çalışmakla suçlandığı" ifade edildi.

Gazete, çizgi filmdeki domuz karakter Piglet için "Piglet'in Winnie the Pooh çizgi filminde dostu olabilir ancak Türk devlet televizyonu TRT'de hiç dostu yok" yorumunu yaptı.
ANKA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 11:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?