19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'O artık bana emanet'

Kızımı okutan Saylan’a bakmak boynumun borcu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri dün ziyaretçi akınına uğradı.

Mezarlık görevlilerinden Halil Düldül, duasını ettikten sonra, ÇYDD’nin, bir üniversitenin Sinema ve Radyo Televizyon Bölümü’nde okuyan kızına da burs verdiğini söyledi. Prof. Saylan’ın ölümüne yürekten üzüldüğünü belirten Halil Düldül, "Sabah kendisinin mezarını sulayıp dua ettim. Buradan her geçişimde de duamı edeceğim. Kızımı okutabilmek için derneğin büyük katkısı oldu. Ben de en azından manevi borcumu böyle ödeyeceğim" dedi.

Öğrencileri ona koştu

Muğla’dan ÇYDD Şube Başkanı Neşe Tuğrul Usanmaz ve dernek yöneticileriyle birlikte ’Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası kapsamında burs alan 14 öğrenci de, dün Prof. Saylan’ın mezarını ziyaret etti. Mezara papatyalar bırakan öğrenciler dua edip, mezarlıktan ayrıldı. Prof. Türkan Saylan’ın ziyaretçileri arasında, oyuncu Kamuran İnselel de vardı. Prof. Saylan’ın çok değerli bir insan olduğunu belirten İnselel, "Türkan Hanım’ın rastlayıp da iyiliği dokunmadığı insan yoktur. Beyin ameliyatı olduğumda benim için seferber olmuştu. Dün kortejde yürüdüm ancak mezarlığa ulaşamadım. Bugün mezarını ziyaret etmek istedim" dedi.



 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?