18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

O iddia doğru mu?

Bilişim teknolojisi uzmanı olduğunu belirten gizli tanık Akdeniz, “İnternet siteleri hazırladım. 50-100 DVD getirdiler. Bunların propaganda amacıyla tüm kesimlere duyurulacağını söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk olmadığına dair yazılar vardı. Ama yayınlamadım” dedi
 

Ergenekon davasının 181. duruşması dün Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmasında gizli tanık Akdeniz ifade verdi. Gizli tanık odasında hazır bulunan Akdeniz’in, ses ve görüntüsü bozularak duruşma salonundaki monitörlere yansıtıldı.

Akdeniz, 1998-1999’da JİTEM ile irtibatı olduğunu ve farkına varmadan bazı olaylar yaşadığını söyledi.

‘Öz’le temasa geçtim’

30’un üzerinde hücreevi denilebilecek yerlerde görüşmelere şahit olduğunu belirten Akdeniz, “Bana birkaç kez 20-30 civarında CD ve DVD getirerek internet sitelerinde kullanılmak üzere sunucuya aktarmamı etmemi istediler. Mesela Başbakan Erdoğan hakkında derlenmiş, Türk olmadığına ve farklı amaçları bulunduğuna ilişkin bilgiler vardı. Bunları internet sitelerine de yerleştirmemi istediler. Bu siteleri de onların kredi kartları ile aldık. En son 50-100 civarında DVD getirdiler. Banlardan 2 tanesini sunucuya aktardım. Amaçlarını anladığımda savcı Zekeriya Öz ile temasa geçtim” diye konuştu.

‘Kola içince rahatsızlandım’

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) ile ilgili bilgisi sorulan gizli tanık Akdeniz, 3-5 ay arasında bu grup tarafından izlendiğini, birkaç yanlış hareketinin olduğunun kendisine söylendiğini aktardı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in sorusu üzerine Akdeniz, JİTEM ile fiili olarak çalışmadığını belirterek, “Namazında bir insan olmama rağmen 1998 yılında tarihi eser kaçakçılığına girdik.
Televizyonda deşifre olduk. Birkaç gün sonra evimin önünde kurşunlama oldu. Emniyet ilgilenmedi. Ardından Genelkurmay’a giderek tehditler aldığımı söyledim. Komutanla tanıştırıldım. Dinler hakkında sorular soruldu. Bana Ergün Poyraz’ın kitaplarını okuttular. Seçilmişlerin yanlış olduğunu, dinin yanlış kullanıldığını söylediler. Burada bana kola ikram edildi. Koladan sonra ben rahatsızlandım. Ameliyat oldum, bademciklerim alındı. Aynı gün eve giderek eski eşime de pasta götürmüşler. O pastadan yiyen eski eşim de rahatsızlık geçirdi” dedi.

‘İktidarı rüyamda gördüm’

JİTEM elemanları olan Ömer, Ayhan isimli kişilerle görüştüğünde, kendisinden Nakşibendi tarikatı içinde silahlı grup tespit ettiklerini, bu konuyu araştırmasını istediklerini iddia etti. Hayatında Ak Parti’ye oy vermediğini belirten gizli tanık, seçimlerden 3-4 gün önce rüyasında Ak Parti’nin kazanacağını gördüğünü söyledi. Gizli tanık, görüştüğü JİTEM elemanlarının kendisini takip ettiklerini anlayınca, bu kişilerle irtibatını kestiğini anlattı.

Esra Alus/Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 09:48:12
Güncelleme :15 Mayıs 2012 Salı 09:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?