17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

O iddia doğrulandı

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'a dün akşam sindirim sistemi operasyonunun ikinci aşamasının yapıldığı ve Erdoğan'ın sağlığının iyi olduğu belirtildi.

 

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Başbakanımızın 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan’ın cumartesi, pazar ve pazartesi gününe kadar olan programları ve pazartesi günü yapılması planlanan Bakanlar Kurulu’nun iptal edildiği ifade edildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün geç saatlerde rutin kontrol ve küçük bir operasyon için Koşuyolu Medipol Hastanesi’ne yattığı iddia edildi.

Heyecan yaratan bu iddia sonrasında hastane gazetecilerin akınına uğradı. Ancak Başbakanlık kaynakları bu iddiayı doğrulamadı.

İddaya göre hastaneye daha önce belirlenmiş program dahilinde giden Başbakan Erdoğan, ilk ameliyatın devamındaki bir operasyon için hastaneye yatırıldı.

Başbakan Erdoğan’ın ilk ameliyatı gizlice gerçekleştirilmiş ve herkesten saklanmıştı. Ameliyatı sadece çok yakınları biliyordu. Başbakan Erdoğan’ın ameliyat edildiği iddiaları üzerine Başbakanlık Basın Merkezi’nden şöyle bir açıklama yapılmıştı:

“Sayın Başbakanımız, 26 Kasım 2011 tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir. Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır.”

Başbakan Erdoğan, 19 Ocak 2012’de gazeteci Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlamıştı. Birand, Erdoğan’la görüşmesini şöyle aktarmıştı: “Kendini yorgun hissetmiyor. Bağırsak kanseri olduğu söyleniyordu. ‘Kanser misiniz’ dedim, ‘hayır’ dedi. Ne kanser ne de kemoterapi görüyor. ‘Korktunuz mu’ diye sordum; ‘Yok korkmuyorum çünkü Allah’a inanırım’ dedi.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2012 Cumartesi 12:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?