26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

O rezil soru hangi rapordan çıktı?

Kadın sünneti yanlış rapordan

CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, İngiliz Robert Kilroy-Silk’in kadın sünneti konusunda Türkiye’yi suçlayan soru önergesinin Güney Kıbrıs Temsilcisi Antigoni Papadopulos’un hazırladığı rapordaki yanlış bilgiden kaynaklandığını açıkladı.

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) Türk heyetinin üyesi olan CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, Avrupa Parlamentosu’nun İngiliz vekili Robert Kilroy-Silk’in kadın sünneti konusunda Türkiye’yi suçlayan soru önergesinin perde arkasında bir Rum yetkilinin bulunduğunu açıkladı. Keleş’in Hürriyet’e gönderdiği açıklamaya göre, Güney Kıbrıs temsilcisi Antigoni Papadopulos, 27-30 Nisan 2009 tarihli AKPM toplantısında bir rapor sundu. Bu raporda, Türkiye de kadın sünnetinin görüldüğü ülkeler arasında sayıldı. Keleş’in açıklaması özetle şöyle:

Raporda yanlış bilgi

"Bayan Papadopulos’un, ’Kadın ve kızların kaçırılmasını da içeren cinsiyet temelli insan hakları ihlalleri’ başlıklı raporunda zoraki evlilik ve kadınların sünneti konuları bir arada ele alınmış. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir grup ülke temsilcisinin bir ankete verdikleri yanıtta bu sorunların kendi ülkelerinde olduğunu söyledikleri ifade edilmiştir. Bu raporu incelerken, iki insanlık suçunun bir arada ele alınmasının doğru olmadığını, zoraki evlendirmelerin töre cinayetleri veya küçük kızların yaşlı adamlarla evlendirilmesinin bir arada ele alınabileceğini, ancak kadın sünnetinin bunlarla ilgisi olmadığını ve Türkiye’de kadın sünnetinin hiç olmadığını belirttim."

Toplantıda açıkladım

Uyarısına rağmen raporun düzeltilmediğini belirten Keleş, İngiliz siyasetçi Kilroy-Silk gibi isimlerin bu tür yanlış bilgileri esas alarak bu raporlara atıfta bulunduğunu belirtti. "Bu durumu Avrupa Konseyi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun 14-15 Mayıs 2009 tarihli İstanbul toplantısında da açıkladım" diyen Keleş, şöyle devam etti:

Türkiye düşmanı

"Avrupa Konseyi’nde Yunanlılar, Ermeniler, Kıbrıslı Rumlar ile PKK ve yandaşları, Türkiye ile ilgili her türlü iftirayı atmaktadırlar. Her iftira, bir sonrakine dayanak olmaktadır. Papadopulos hızlı bir Türkiye düşmanıdır. Uyarılara rağmen raporu bu nedenle değiştirmediğini düşünüyorum."
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.56.xxx Tarih : 22.05.2009 00:50:49

YA NEYİ AÇIKLAYACAKSINIZ ÜLKENİN HER YANI AMERİKALI İSRAİL VE AVRUPALI AJANLARLA KAYNARKEN TÜRKİYEDE OLUP BİTENİ TÜRKİYENİN ADETLERİNİ BİLMİYORLAR MI SANIYORSUNUZ BİZİM İÇİMİZİ DIŞIMIZI BİLİYORLAR  ONLARINKİ DOMUZLUK GÜNDEM OLUŞTURACAKLAR BİR LAF ATTILAR BİZ OLMADIĞINI İSPATLAYACAĞIZ BU ARADA VAKİT GEÇECEK YARIN  ERKEKLERİ SÜNNET EDİYORSUNUZ DİYECEKLER ÖBÜR GÜN BAŞKA BİR İDDAA BU AVRUPA II DÜNYA ŞAVAŞINDA BİRBİRİNİ YEDİ BUNU MECAZEN SÖYLEMİYORUM KOMŞUSU KOMŞUNUN ÇOCUĞUNU RESMEN YAMYAMLAR GİBİ ÖLDÜRDÜLER KESTİLER AÇ BIRAKTILAR   ALMANLAR İNSAN ŞAÇLARINDA PALTO ATKI  YAĞINDAN TEMİZLİK MADDESİ YAPTI CESETLERİDE ESİRLERE YEDİRDİ 50 MİLYON İNSAN UNHARCA BİRBİRİNİ ÖLDÜRDÜ AMA HİÇ BİRİ DİĞERİNE  KİNLENMEDİLER VE  BİRBİRLERİNİ AVRUPA BİRLİĞİNE ALIRKEN HİÇ TEREDDÜT DAHİ ETMEDİ