22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

O Tecavüz benim yüzümden

Ertekin, gözyaşları içinde tecavüz edilerek öldürülen 10 yaşındaki yeğeninin şirket içi hesaplaşmaya kurban gittiğini öne sürdü

HOLDİNG PATRONUNUN AKIL ALMAZ İDDİASI

Konya’da çeşitli suçlardan aranan ve adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakılan Endüstri Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin, bir basın toplantısı düzenleyip akıl almaz iddialarda bulundu.

Polisin de kamerayla kayıt aldığı toplantıya, bir klasör dolusu belge ile gelen Ertekin, holding içi hesaplaşmalar nedeniyle hayatının alt üst olduğunu söyledi. Ertekin, geçen yıl tecavüz edildikten sonra öldürülen 10 yaşındaki yeğeni Emine Dudu Ertekin’den söz ederken gözyaşlarına boğuldu.

Adi herif katletti

“Dünyadan zerre kadar zevk alıyorsam alçağım. Ailenin en büyüğü benim ve yeğenimi koruyamadım. Bir adi herif onu kaçırıp katletti. Bunu direkt bana ya da benim çocuklarıma yapmadılar çünkü o zaman kendileri hedef olacaktı. Bu nedenle yeğenimi katledecek planı uygulamaya koydular. Ertekin Ailesi’ni Konya’dan sürmek için böyle yaptılar. Bu dayanılmaz bir acı. Bu tamamen şu andaki yönetimin yönlendirdiği bir katliamdır. Bana da suikast yapılacağı haberini aldım. Korkmuyorum. Ancak çocuklarımın ve ailemin canını yakacaklar diye endişelendiğim için savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

Paraları ödeyeceğim

Holding mallarının yüzde 70’inin kendisinden sonra gelen yönetimler tarafından yağmalandığını anlatan Ertekin, şunları söyledi: “210 TIR tekstil makinesi yüzde 1 fiyatına hurdacılara satıldı. Holding’in en büyük fabrikaları olan Akmeraş Mermer Fabrikası ile Boyasan’ın içi boşatıldı. Holdingin televizyonu satıldı. Bunların hepsinin suçu benim üzerime atıldı. Ancak önümüzdeki genel kurulda yeniden holding başkanlığına adayım. 1 yılda holdingi revize edip 2’inci yılın sonunda tüm ortakların paralarını ödeyeceğim. 30 yıllık sanayiciyim. Bunu başarabilecek güce ve bilgi birikimine sahibim. Ortaklarımızın parasını ödedikten sonra da holdingi feshedeceğim. Söz veriyorum ondan sonra da bir daha ticaretle uğraşmayacağım. Gerekirse dedelerimin 600 yıl önce geldiği Türkmenistan’a döneceğim.”

Konuştuğu sırada sürekli sinirlenerek önündeki masayı yumruklayıp, ayaklarını yere vuran Ertekin, “Benim adım Kürşat Yılmaz’la ve mankenlerle yazıldı. Ben ne Yılmaz’ı ne de mankenleri tanımam” dedi.

Endüstri Holding çetelerce yağmalandı iddiası

Gurbetçilerden toplanan trilyonlarca lirayla kurulan Endüstri Holding’in yağmalanmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin’in görevden ayrıldıktan sonra şirkete ait villa ve lüks Mercedes’i geri vermemek için Kürşat Yılmaz grubunu devreye soktuğu, karşılığında da mermer ocağını almalarını sağladığı yer aldı. İddianamede, Yılmaz’ın 60 milyara (60 bin YTL) aldığı ocağın yüzde 50’sini bir adamı vasıtasıyla 1 milyon dolara satmak istediği öne sürüldü.

SÖZLERİ BOĞAZINA DÜĞÜMLENDİ

10 yaşındaki yeğeni Emine Dudu Ertekin’den söz ederken ağlayan Mustafa Ertekin, bir süre konuşamadı. Ertekin “Bu acı dayanılmaz. Bu acıyı bana yaşatan ise şu anki yönetimdir” dedi.

vatan
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 08:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?