31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Obama karşıtları sahnede

Robert Horr isimli bir Cumhuriyetçi Parti destekçisi, Somali geleneksel kıyafetleri içinde, Vietnam gazisi olan Cumhuriyetçi aday John McCain ise askeri üniformasıyla resmetmiş. 

ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde son düzlüğe girilirken muhafazakâr Hıristiyan grupların, Demokrat başkan adayı Barack Obama aleyhindeki kampanyaları arttı.

Aşırı sağcı Hıristiyan kesimler, Obama'nın normalde kullanmadığı orta ismi 'Hüseyin'i karalayıcı bir tarzda vurgularken, Obama'nın gizli Müslüman olduğu iddiasını sürekli gündemde tutarak, Müslüman ve siyah karşıtı psikolojik savaş yürütüyor. Son olarak, anketlerde açık farkla önde giden Barack Obama'ya karşı çıkan bir radikal Hıristiyan grup, Obama'nın başkan seçilmesi durumunda bir dizi felaketin ABD'yi ve dünyayı vuracağını ileri sürdü. "Aile Eylemi Üzerinde Odaklanma" adlı grubun internet sitesinde yer alan "Obama Amerika'sında 2012'den bir mektup" adlı yazıda, Obama'nın aşırı liberal olduğu savunulan politikalarının, felaketleri davet edeceği iddia edildi.

Yazıda, Obama'nın 4 Kasım seçimini kazanması durumunda birkaç yıl içinde "ABD'nin dört kentine terörist saldırıların düzenlendiği, İran'ın İsrail'e nükleer bomba attığı, Rusya'nın Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerine saldırdığı, Irak'ın El Kaide'nin eline düştüğü ve ABD'nin bütün eyaletlerinde eşcinsel evliliklerinin ve kürtajların yaygınlaştığı" hayali bir senaryo dile getirildi. Yazıda, bu sonuçlarla karşılaşılmaması için, inançlı vatandaşlardan Obama'ya oy vermemeleri istendi.

Evanjelik mezhebinin içinde tutucu bir akım olarak bilinen Pentecosta Kilisesi'nin çıkardığı Magazine adlı dergi de geçtiğimiz hafta benzer bir yazı yayımlamıştı. Derginin yayımcısı Steve Strang, "Bildiğimiz yaşam, Obama seçilirse sona erecek" başlıklı makalesinde, Obama yönetiminde eşcinsel ve kürtaj haklarının güçlendirileceğini, vergilerin artırılacağını öne sürerek, "Hıristiyanlıktan nefret edenler, özgürlüklerimize saldıracak." ifadelerini kullanmıştı. Hıristiyan İftira ve İnkarla Mücadele Komisyonu adlı başka bir grup ise Obama'nın Hıristiyan olmadığı yönünde videolar yayınlıyor. Bu muhafazakâr grupların korku üzerine inşa ettikleri kampanyanın hedefinde özellikle, Obama'ya oy vermeyi düşünen Evanjelik genç seçmenlerin olduğu ifade ediliyor. 2004'te, başkanlık seçimine üç gün kala El Kaide lideri Usame bin Ladin'in video kaydının yayınlanması, Evanjelik grupları harekete geçirmiş ve sonuçların George Bush lehine değişmesini sağlamıştı.

Obama, kürtaj hakkını ve eşcinsel evliliği destekliyor; ancak her eyaletin bu konularda kendi karar vermesi gerektiğini söylüyor. Nükleer krizin yaşandığı İran'ın ise diplomatik yollarla ikna edilmesini destekliyor.

ABD başkanlık yarışının son günlerinde genel olarak menfi kampanyalar artış gösteriyor; ancak bu kez radikal Hıristiyan grupların bu söylemi oldukça sert bulunuyor. Barack Obama, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle ABD'nin önemli kişilerinin ve ABD'ye giden siyasi konukların güvenliğinden sorumlu olan gizli servis tarafından korunuyor.


Palin'in makyajı kasayı boşalttı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in seçim kampanyası personeli içinde ekim ayının ilk yarısında en fazla para ödenen kişinin, başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in makyajcısı olduğu açıklandı. Palin'in kuaförü de en fazla para ödenenler listesinde dördüncü sırada yer aldı. Palin ile beraber seyahat eden makyajcı Amy Strozzi'ye ekimin ilk yarısında 22 bin 800 dolar ödendi. Listenin dördüncü sırasında yer alan Palin'in kuaförü Angela Lew'e ise bu dönemde 10 bin dolar ödendi. Daha önce de, Palin'in kampanyada giydiği elbiselerin bedelinin ve ilgili yan masrafların 150 bin doları bulduğu dile getirilmişti.


Chavez bu kez Palin'e çattı

ABD Başkanı George Bush'u hedef alan demeçleri ile dikkat çeken Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, bu kez Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'e çattı. Chavez, bir röportajında kendisi için diktatör ifadesini kullanan Palin'in, söylediği sözün anlamını bilmeyen "zavallı bir şey" olduğunu söyledi. Venezuela lideri Chavez, "Zavallı şey, onun için üzülmeliyiz." diyerek, Palin'in "biblo rolüne konulmuş bir güzellik kraliçesi olduğunu" söyledi. Chavez, insanların Palin'le ilgili olarak İsa Peygamber gibi, "Tanrım onu affet, ne söylediğini bilmiyor." demesi gerektiğini dile getirdi.

zaman
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 18:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?