22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Öcalan yakalandı Kürt devleti hayal oldu

Britanya'da yayımlanan Financial Times (FT) gazetesi PKK'lıların askeri bir harekâtla Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'ndan püskürtülmelerinin mümkün olmadığını yazdı.

 
Kandil'deki PKK kampına giren FT muhabiri Steve Negus, 'PKK'nın yürütme konseyi' üyesi Suriyeli Rüstem Cudi'yle de görüştü. PKK'nın silah bırakması için genel affın yeterli olmadığını söyleyen Cudi FT'ye, "Biz sadece affedilelim diye dağa çıkmadık.Türk devletinin bazı temel konularda değişimden geçmesi gerekiyor" diye konuştu.

FT muhabirine Öcalan'ın yakalanmasından sonra bağımsız bir Kürt devleti fikrinden vazgeçtiklerini de anlatan Cudi, "Kürt azınlığa sahip devletler sorunu şiddetle çözmek için çalışmaya devam ederse, bunu yeniden düşünebiliriz.

Etnik temelli bir devlet kurmak için hâlâ gücümüz ve fırsatımız var" dedi. 'Örgütün ayrılıkçı köklerine dönmeyeceği garanti değil" diye yazan Negus, "PKK'lılar muhtemelen dağdaki kamplarından askeri bir harekâtla püskürtülmeyecek, ama barış içinde inecekleri de yakın gelecekte olası görünmüyor" yorumunu yaptı.

Radikal
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 05:07:23
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 05:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Celal Ak IP: 85.105.213.xxx Tarih : 22.06.2007 07:54:21
İneceksiniz!Hemde af dilenerek, tıpış, tıpış... geçmişinize bakıp utanarak. Yüreksizliğinize bakıp erinerek. Namussuzluğunuza bakıp haya ederek.