20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öcalan'dan müthiş iddia!

Avukat görüşmelerinde örgüte talimat verdiği gerekçesiyle hücre cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, Ergenekon operasyonunun ABD’nin doğrudan bir operasyonu olduğunu ileri sürerek, “Ergenekoncularla gö-rüştüm, çok katıydılar” dedi.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre; avukatlarıyla haftalık görüşmesini yapan Öcalan, Ergenekon operasyonunu değerlendirdi.

Öcalan, “Operasyon Amerika’nın doğrudan operasyonudur. Ergenekoncular Rusya, Çin’e, Hindistan‘a dayanıyorlar. Amerika karşıtlığı yaparak Amerika’ya hizmet ediyorlar. Öyle söyledikleri gibi Amerika karşıtlıkları yok. Buraya gelenlerden biri de tutuklanmış. Ben onlarla defalarca görüşmüştüm. Bunlar radikal bir gruptu. Aslında bana bir şeyler söylemek istiyordu, biraz farklıydılar. 2002’den sonra buraya gelmediler” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 13:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarik vural yozgatliyim IP: 85.124.82.xxx Tarih : 12.07.2008 22:00:20

hayati hapiste gececek fakat akli yettigi boyunca devletine milletine ihanet etmis,türkiyeye kinle bakan bir insanin sözleri nekadar güvenilir olabilirki onlarki örgüt kuranlar onlarki kundakdaki cocugu vuranlar sizin sözleriniz sokakdaki ac gezen köpek kadar bile deyil.bu vatani kimse bölemez ne öcalan ne onun amcalari ne de herneyse ergenekoncular amerikalilar kimse böleme.sehitler ölmez vatan bölünmez