31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Öcalan'ı çıldırtan 2 il!

“Eylemsizlik süreci” nedeniyle gözlerin çevrildiği teröristbaşı Öcalan’ın avukatlarına yaptığı açıklamalar örgüte yakın internet sitesinde yayınlandı.

Eylemsizliği uzatan, Meclis’i tatil yapmamaya davet eden ve kendisine bir çağrı yapılmasını isteyen Öcalan seçim sürecine dair de ilginç açıklamalar yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli ile kendi memleketi sayılan Şanlıurfa'dan gelen sonuçlara çıldıran terörsitbaşı, özellikle AK Parti'nin Tunceli'de aldığı oy oranına kafayı takmış.

AK Parti’nin Tunceli’de geçen seçime göre daha fazla oy almasını “Dersim gibi bir yerde nasıl bu kadar oy alıyor?” şeklinde tepki gösteriyor.

MEMLEKETİ DE ŞAŞIRTTI

Teröristbaşını şaşırtan illerden biri de memleketi Urfa oldu. Öcalan bu konuda da şu ilginç değerlendirmeyi yaptı.

”Urfa'da geçen seçimlerde de benzer bir oyun oynadılar, o zaman başarılı olmuşlardı, ikinci adayı kaybettirmişlerdi, yoksa diğer aday da o zaman kazanmıştı. Urfa konusunda daha önce de söylemiştim, büyük oyunlar oynanıyor burada. Devletin öteden beri toprak, su üzerindeki mülkiyetçi egemenliği halkı zorda bırakıyor. Onun üzerinden kirli politikalar yürütüyorlar, bunu daha öncede söylemiştim, bunu iyi bilmek gerekiyor. Urfa'nın dağ kadar sorunları var, nasıl bu kadar dar bir örgütlenme oluyor, siyasal örgütlenme nasıl böyle yetersiz kalıyor, bunu anlamak mümkün değil.”

Bugün Gazetesi
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 18:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?