22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Öfkemiz kardeşliğimizi yenmesin

Teröre tepki gösterilerinin haklı bir öfkenin yansıması olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı itidal çağrısı yaptı: Öfkemizi ve acımızı akılla yönetirsek, oyunu bozarız, her türlü zorluğu atlatırız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Hakkari'deki hain saldırıda 12 askerimizin şehit edilmesiyle bütün Türkiye'de dalga dalga yayılan teröre tepki gösterileriyle ilgili olarak cami ve din hizmetlerinde birlik ve itidal çağrısı yapılacağını söyledi. Terörün Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu vurgulayan Bardakoğlu "Haklı öfkemiz, aklımızın önüne geçmemeli" dedi. Bardakoğlu, şu mesajları verdi:

SEVGİMİZİ KORUYALIM

“Terörün tırmanışa geçmesi vatandaşlarımızı acı ve haklı bir öfkeye boğdu. Böyle zor durumlarda birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Karşılıklı sevgi, kardeşlik ve sağduyu korusunursa Türkiye'nin üstesinden gelemeyeceği tehlike yoktur.”

KARDEŞLİĞİMİZ HER ŞEYİMİZ

“Biraz geriye baktığımız zaman, bu topraklarda bugüne kadar hep beraberlik içerisinde, birbirimizi sayarak ve severek yaşadık. Büyük devletler kurmuşsak bunu hep o karşılıklı sevgi ve saygıya burçluyuz. Kardeşliğimizden vazgeçmemeliyiz”

İTİDALİ ELDEN BIRAKMAYALIM

“Hain saldırılar, bizi birbirimize düşürmeye amaçlıyor. Böyle durumlarda sadece duyguyla değil, aynı zamanda akılla ve basiretle hareket etmemiz gerekir. Tepkilerimizi gösterirken, hiç bir zaman aramızdaki bu kardeşliği ve sevgiyi zedelemeyelim. Oyuna gelmeyelim.”

AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 04:30:41
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 14:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?