27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Öğrencilerin 'Diyarbakır açıklaması'

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden öğrenci ve akademisyenler, Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili kaleme aldıkları bir mektubu kentte kamuoyuna açıkladı.

Ortadoğu Teknik, Boğaziçi, Ankara ve Hacettepe üniversitelerinden 500 öğrenci ve akademisyen, ‘Diyarbakır halkına açık mektup’ başlıklı bildiriyi Diyarbakır’da halka okudu. Halka hitaben söz alan öğrenci liderleri, “Aynı tarihin parçasıyız, sizlerin acısını paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, demokratik hakların hukuki olarak desteklenmemesi halinde mağdurların siyasi ve toplumsal temsiliyetlerinin garanti altına alınmayacağını savundu.

‘AYNI TARİHİN PARÇASIYIZ’
Öğrenciler adına açıklama yapan Evrim Akçay, kentte yaşanan olaylardan tüm Türkiye’nin olumsuz etkilendiğini söyledi. Akçay,”Çocukları eğitmek yerine, onları kapkaççı, tetikçi ve cahil ilan eden zihniyet, bizim de sözlerimize müdahale ederek, aynı tarihin parçası olduğumuzu unutturuyor” diye konuştu.

Öğrenciler sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştükten sonra, Diyarbakır’daki olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti.
.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 04:21:19
Güncelleme :16 Nisan 2006 Pazar 04:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?