28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Öğrencinin her yanı şiddetle sarılı
















































Yapılan araştırmaya göre, devlet okulundaki öğrencilerin yüzde 54'ü, özel okuldakilerin ise yüzde 19'u öğretmenden şiddet görüyor. Aile içi kavga sıklığı ise her iki okulda da eşit: Haftada üç kez.

İstanbul'da biri özel 2 okulda yapılan araştırmaya göre devlet okulunda öğrencilerin yüzde 54'ü, özel okulda ise yüzde 19'u öğretmenden şiddet görüyor. Toplam 541 öğrenciye okullarda yaşanan şiddet ve istismar olaylarıyla ilgili soruların yöneltildiği, anket yöntemine dayalı araştırma, 2 yıl sürdü. Araştırma, öğrencilerin anne-babalarının haftada üç kez kavga ettiğini, bunların yüzde 25'inde de şiddet uygulandığını ortaya koydu. Özel okullarda da tıpkı devlet okullarındaki veliler gibi, annebabalar haftada üç kez kavga ediyor.

'ÇETELER MODA OLUYOR'
Araştırmayı yapan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Sözen, araştırmayla aile, toplum ve okulda yaşanan şiddeti ele alarak, "akran şiddeti" ile olayların arkasında yatan etkenleri görmek istediklerini belirterek şu bilgileri verdi: "Türkiye şiddete açık yaşayan bir toplumdur. Aile içi şiddetin normal bir olay haline gelmesi de okuldaki şiddeti pekiştiriyor. Öğretmenler de can güvenliklerini sağlayamayacaklarını düşünerek, sessiz kalıyor. Çözüm ancak anne-baba ve okul işbirliğinden geçiyor. Benzer şiddet olayları önümüzdeki eğitim yılında da tekrarlanabilir. Okullarda çete oluşturma moda haline gelirse, bununla savaşamayız." 

'İdolüm Polat Alemdar'
ÖĞRENCİLER, anket sorularına birbirinden ilginç yanıtlar verdi. İşte öğrencilerin sorulara verdikleri yanıtlardan en çarpıcı olanlar:

* "Okulda en güçlü ben olmalıyım."

* "Okulda çete var, bir gruba katılmadan yaşamak mümkün değil."

* "Öğretmen öğrenciden korkar."

* "Okulda moda bıçak getirmek."

* "İdolüm Polat Alemdar."
Sabah
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 04:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?