16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Oğul Çapan'ın Ferrarili kazası

Oğul Çapan kaza yaptı, kız arkadaşı öldü...

İSTANBUL Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın oğlu 28 yaşındaki Ali Erdem Çapan, Ferrari marka otomobiliyle Mecidiyeköy'de kaza yaptı. Bariyerlere çarparak takla atan otomobilden fırlayan 27 yaşındaki Avukat Ayşe Yamiç yaşamını yitirirken, alev alan lüks otomobilden son anda çıkarılan Ali Erdem Çapan ağır yaralı olarak Metropolitan Hastanesi’ne kaldırıldı.


O-1 Otoyolu Mecidiyeköy mevkiindeki kaza saat 02.30 sıralarında meydana geldi. 34 KK 017 plakalı Ferrari marka otomobille aşırı hızla seyrettiği öne sürülen Ali Erdem Çapan, direksiyon kontrolünü kaybetti. Bariyerlere çarpan otomobil takla atmaya başladı.

Bu sırada Çapan’ın yanında bulunan kız arkadaşı Avukat Ayşe Yamiç emniyet kemeri takmadığı için camdan fırlayarak karşı şeride düştü ve ağır yaralandı.

Ağır yaralanan Ali Erdem Çapan ise alev alan otomobilden çevredekiler tarafından son anda çıkarıldı. Alev topuna dönen lüks otomobilden zaman zaman patlamalar meydana geldi.

Bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri yolu trafiğe kesti. Öldüğü sanılan Ayşe Yamiç kaza yerinde bekletilirken, alevlerden son anta kurtarılan Ali Erdem Çapan yoldan geçen bir vatandaş tarafından otomobille Metropolitan Hastanesi'ne kaldırıldı.

15 dakika sonra olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, öldüğü zannedilerek kimsenin müdahale etmediği genç kadının yaşadığını belirledi. Hemen müdahale yapılan ve hastaneye kaldırılan Ayşe Yamiç kurtarılamadı.

Yaklaşık 500 bin YTL değerinde olduğu ifade edilen otomobil itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Hurda yığınına dönen otomobilden Çapan’a ait bir tabanca çıktı.

GÜRBÜZ ÇAPAN HASTANEYE GELDİ

Alkollü olduğu öne sürülen Ali Erdem Çapan'ın kaburgalarının kırıldığı ve başından ağır darbe aldığı, yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi. Kazayı öğrenen Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan hemen Metropolitan Hastanesi'ne geldi ve doktorlardan oğlunun sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Çapan, daha sonra Kuştepe Polis Merkezi’ne giderek kazayla ilgili bilgi aldı.

Motor sporlarına ilgi duyan Ali Erdem Çapan’ın çok sayıda yarışmaya katıldığı iddia edildi.

Cengiz ÇOBAN/ DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 11:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?