22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ogün III vizyonda!

Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da çekilmiş üçüncü kasedi ortaya çıktı.

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) tutulduğu sırada üç ayrı kamerayla görüntüsünün alındığı ortaya çıktı. Müfettişler, büyük tartışma yaratan ilk iki kaydın ardından, Emniyet personelince çekilen 20 dakikalık bir kaset daha olduğunu saptadı. 

Samast'ın, Samsun TEM Şubesi'nde kaydedilen görüntülerini incelemek İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun talimatıyla kente giden müfettişler sürpriz belgelere ulaştı. Samast'ın, otogarda gözaltına alındıktan sonra getirildiği Samsun Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nde iki değil, üç kamerayla görüntülerinin kaydedildiği belirlendi. Daha önce biri emniyet, diğeri jandarma görevlilerince yapıldığı ortaya çıkan kamera çekimlerinin üçüncüsünün yine emniyet birimlerince gerçekleştirildiği anlaşıldı. 

Söz konusu kasette Samast'la birlikte görülen polis ve jandarma personelinin, daha önce kamuoyuna yansıyan kişiler olduğu belirlendi. Ayrıca dijital ve eski sistem makaralı film kullanılan fotoğraf makineleriyle çekilmiş 50'ye yakın fotoğraf bulunurken, bazı görevlilerin cep telefonlarıyla yaptıkları kayıtlara da el konuldu.

Yüzbaşı da gitti
2. kasetteki görüntülerde yer alan yüzbaşı Murat Bayrak hakkında da idari işlem yapıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın "5 polisin görevden alınması ve 5 jandarmanın görev yerinin değiştirildiği" yönündeki açıklamalarında belirtilmeyen Bayrak'ın görev yerinin de değiştiği öğrenildi. 

İkinci kasette Samast'ın elinde görülen cep telefonunun da, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden alınan Bayrak'a ait olduğu, Bayrak'ın poz vermeden önce Samast'ın fotoğrafını çektiği ve kendisine gösterdiği belirlendi.

İKİ KASET ÇIKMIŞTI

Samast'ın, Samsun Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında çekilen görüntülerinden ilkini TGRT kamuoyuna duyurmuştu. Samast'ın Samsun TEM'de çekilen ikinci görüntülerinin detaylarını da Hürriyet gazetesi açıklamıştı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 07:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?