15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Okul müdüründen camide vaaz

Adana'da Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır, cuma namazından önce minbere çıkarak, kız çocuklarının okula gönderilmesi için cemaate vaaz verdi.

Genellikle Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç eden ailelerin yaşadığı Adana'nın merkez Seyhan ilçesi, Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nun Müdürü Bahri Bahadır, kız çocuklarının okula kazandırılması için her yolu deniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde, ilköğrenim çağında olan kız çocuklarından eğitim sistemi dışında kalan, okulu terk eden ya da devamsızlık yapan öğrencilerin yüzde 100 okullulaşmalarının ve eğitimde cinsiyetler arası eşitliğin sağlanması için başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının amacına ulaşabilmesi için 3 yıldır gece gündüz çalışan Bahadır, ev, kahvehane ve tarla ziyaretlerinden sonra bu kez de cuma namazından önde minbere çıkarak vaaz verdi.

Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Hz. Ebubekir Sıddık Camii'nde cuma namazından önce imamdan sonra minbere çıkan Bahadır, şunları söyledi: "Peygamberimiz Hz Muhammet 'ilim irfan anlatan kişilere şefaat ederim. Sizde hatunlarınıza irfan anlatın ki size de şefaat edeyim' demiş. 13 yaşındaki kız çocukları evlendirilmek için okula gönderilmiyor. 8 yaşındaki kız çocukları tarlada 8 YTL'ye çalıştırıldığı için okula gönderilmiyor. Bunları gördüğüm zaman içim kan ağlıyor. Size sesleniyorum; çocuklarınızı kocaya değil okula gönderin. Tarlaya gönderip eline çapa vereceğinize okula gönderip eline kalem verin. Korkmayın valilik, kaymakamlık bütün masraflarını karşılıyor. Siz yeter ki kız çocuklarınızı okula gönderin. Kızlarımız cahil kalmasın" dedi.

Bahri Bahadır, 3 yıldan buyana bin 60 evde tarama yaptıklarını, kahvehanelerde toplantılar yaptıklarını belirterek, bu süre içerisinde 466 kız çocuğunu okula kazandırdıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2007 Pazar 15:36:15
Güncelleme :4 Kasım 2007 Pazar 17:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?