16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Okul tuvaletinde esrar içerken yakalandılar

İZMİR'in Alsancak semtinde 2003 yılında tuvaletinde uyuşturucu kullanan öğrencilerin yakalandığı Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde öğrenciler yine esrar içerken yakalandı.

Polis baskınında, sigara kağıdına sardıkları esrarı içerken gözaltına alınan öğrencilerle ilgili soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan öğrencilerin kontrol edemedikleri meraklarının ve sevgi eksikliğinin uyuşturucu kullanımına başlangıçta etkili olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da velilerin kendileriyle işbirliği içinde hareket etmesini istedi.

Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin bahçesinde dün saat 15.00 sıralarında uyuşturucu kulanıldığı ihbarı alan polis ekipleri harekete geçti. Okul çevresinde araştırma yapan ekipler, 4 öğrencinin A Blok arkasındaki bahçede uyuşturucu kullandığını belirledi.

SIRAYLA İÇİYORLARDI

Sigara kağıdına sarılı esrarı sırayla içtikleri tespit edilen öğrencileri gözaltına almak için polis harekete geçti. Okul bahçesine girmeden önce okul idarecilerinden izin alan polis, daha sonra hepsi de 17 yaşında olan S.Y.Ö., İ.A.Ö., Ç.İ., G.E. gözaltına alındı.

ÖĞRENCİLER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Öğrencilerin bu sırada yere attıkları yanık haldeki esrar da polis tutanağına göre delil olarak kullanılmak üzere söndürüldükten sonra muhafaza altına alındı. Yaşları küçük olan 4 öğrenci, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İfadeleri alınamayan öğrenciler, savcının talimatıyla ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin hakkında hazırlanan evrakların elden adliyeye gönderileceği bildirildi,

SEVGİ AÇLIĞI ÖĞRENCİLERİ BU YÖNE KAYDIRIYOR

Okul bahçesinde esrar kullanan öğrecilerin yakalanmasının ardından açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan iki yıldır okullarda sürdürdükleri bu tür eğitim çalışmalarına bu okula kaydırdıklarını söyledi. Öğrecilerin sevgi ve ilgi eksikliği yaşadıkları için büyük oranda uyuşturucuya yöneldiklerini de dile getiren Kamil Aydoğan, “Ekonomik durumu iyi öğrencilerin uyuşturucuya illetine daha çok alıştıklarını gözlemliyoruz. Bunda öğrencilerin kontrol edemedikleri meraklarıyla, sevgi ve ilgi eksiklikleri etkili oluyor. Bu tür uyuşturucu maddelerini kullanarak kendilerini kanıtladıklarını zannediyorlar. Biz iki yıldır çeşitli okullarda sürdürdüğümüz uyuşturucuya yönelik çalışmalarımızı bu okula kaydırdık. Alanlarında uzman olan rehberlerimiz gerek uyuşturucu kullanan öğrencilerle, gerekse diğerleriyle toplantılar yapacak. Uyuştucunun önüne geçmek için tüm görevlerimizi yerine getireceğiz” dedi.

AİLELERİ İŞBİRLİĞİNE DAVET EDİYORUZ

Okul bahçesindeki uyuşturucu kullanımı Emniyet Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. Okullar çevresindeki önlemleri arttıran polisin, özellikle sivil polis ekipleriyle okul çevrelerinde satış yapan uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışma başlattıkları öğrenildi. Uyuşturucu kullanırken yakalanan öğrencilerin psikolog gözetiminde alınacak bilgilerle de polisin çalışmaları yönlendirilecek.

Öğrencilerin uyuşturucu kullanmasının kendileri içinde önemli olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Uyuştucuyla mücadele için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Bunda tek başımıza başarılı olamayız. Çocuklarının davranışlarında değişiklik hisseden aileleri bizimle işbirliğine davet ediyoruz. Onların vereceği bilgilerle çalışmalarımızı daha doğru noktalarda, daha başarılı yapabiliriz. Olayın ardından okullar çevresindeki ekiplerimizinde sayısını artırdık” dedi.

VELİLERDE UYUŞTURUCU TELAŞI

Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin bahçesinde öğrencilerin uyuşturucu kullandığı haberi, aynı okulda çocukları eğitim gören ailelerde de panik yarattı. Kendi çoçuklarının da uyuşturucu batağına saplanmasından çekilen aileler, okul yönetiminden bilgi almaya çalıştı. Velilerin polisi de arayarak, kendi çocuklarıyla ilgili uyuşturucu kullandığına dair duyum alıp almadıklarını sordukları da öğrenildi.

SABIKALI OKUL

Bahçesinde uyuşturucu kullanan öğrencilerin yakalandığı Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde, Eylül 2003'te de bir öğrenci tuvalette uyuşturucu kullanırken yakalanmış, yine Nisan 2004'de de 7 öğrenci okulda alkol alırken yakalandıktan sonra tastiklameyle uzaklaştırılmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 12:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?