16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Okulda kalorifer kazanı patladı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, kalorifer kazanının patlaması sonucu 2 öğrencinin hayatını kaybettiği, 7 öğrencinin de yaralandığı Musabeyli İlçesi'ne bağlı Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. 

Musabeyli İlçesi'ne bağlı Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'nun kazan dairesinin patlaması sonucu; Hayriye Bozkurt, Neslihan Can, Makbule Daşyuvarlayan, Şahin Dağ, Meral Helvacı, Ökkeş Helvacı, Reyhan Bozkurt, Halime Daşyuvarlayan ve Fatma Şahin yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hayriye Bozkurt hayatını kaybetti. 

Sağlık durumları ciddiyetini koruyan Makbule Daşyuvarlayan, Ökkeş Helvacı, Reyhan Bozkurt ve Halime Daşyuvarlayan Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. 

Ambulanslarla Gaziantep'e getirilen yaralı öğrencilerden 10 yaşındaki Makbule Daşyuvarlayan kurtarılamadı. Diğer öğrencilerin, yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürdürülüyor. 

Vali Nevzat Turhan, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, İl Jandarma Komutanı Albay Mürsel Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ile birlikte Hüseyinoğlu Köyü'ne giderek patlamanın yaşandığı okulda incelemelerde bulundu. Patlamada 2 öğrencinin öldüğü, 7'sinin de yaralandığını açıklayan Vali Turhan, patlamayla ilgili kesin bilgilerin yarın yapılacak teknik araştırmadan sonra elde edilebileceğini söyledi. 

Öte yandan 2 öğrencinin ölümüne, 7 öğrencinin de yaralanmasına sebep olan kalorifer kazanının, patlamanın etkisiyle 250 metre mesafede bulunan antepfıstığı bahçesine düştüğü belirlendi. Okul çevresinde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor. 

Bu arada patlamadan etkilenen öğrencilerin beden eğitimi yapmak için bahçeye çıkan 4-A sınıfı öğrencileri olduğu belirlendi.

ÖNCEKİ HABER


Kilis'te bir ilköğretim okulunda kalorifer kazanı patladı. İlk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, bir öğretmen ve beş öğrenci yaralandı.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazanının, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladığını söyledi.

Olayda, ilk belirlemelere göre, 2 öğrenci ölürken, bir öğretmen ile beş öğrenci de yaralandı. Yaralılar Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlama sonucu hayatını kaybeden öğrencilerden birinin adının Hayriye Bozkurt olduğu öğrenildi. 

ÖNCEKİ HABER

Kilis'te ilköğretim okulunun kalorifer kazanının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 1 öğrenci öldü, 1 öğretmen ve 6 öğrenci yaralandı.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulunun kalorifer kazanın, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladığını söyledi.

Olayda, ilk belirlemelere göre, bir öğrencinin öldüğünü, bir öğretmen ile 6 öğrencinin de yaralandığını kaydeden Kaya, yaralıların Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldığını bildirdi.

Bu arada, olayda hayatını kaybeden öğrencinin Hayriye Bozkurt olduğu, yaralı öğretmen ve öğrencilerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı öğrenildi. 

Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Karakuş, ilçeye bağlı Hüseyinoğlu Köyü ilköğretim okulundaki patlamayla ilgili olarak hastanelerine 9 öğrencinin getirildiğini, bunlardan Hayriye Bozkurt'un hayatını kaybettiğini belirtti. 

Dr. Karakuş, yaralı öğrencilerin Neslihan Can, Makbule Daşyuvarlayan, Şahin Dağ, Meral Helvacı, Ökkeş Helvacı, Reyhan Bozkurt, Halime Daşyuvarlayan ve Fatma Şahin olduğunu kaydetti. 

Dr. Karakuş, durumu ciddi olan öğrencilerden Makbule Daşyuvarlayan, Ökkeş Helvacı, Reyhan Bozkurt ve Halime Daşyuvarlayan'ın Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi. 



A.A. / İHA / CNN Türk
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 17:47:47
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 18:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan ceran IP: 85.104.24.xxx Tarih : 3.03.2007 12:32:27
çok üzücü bir haber ama şimdi size baska bi üzücü haber vermek zorundayım bugun 02,03,2007 son aldıgım haber yogun bakımda olan ÖKKEŞ HELVACI da hayatını kaybetti