27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Olan çocuklara oldu

Okula ve eve gaz bombası, esnafa yumruk

İstanbul Altınşehir'deki yıkım gerginliğinde bir okula ve bir eve gaz bombasının düştü... Polis, derdini anlatmaya çalışan esnafı önce yumrukladı, ardından tekmeledi.

 

Ruhsatsız binaların ve kaçak yapıların yıkılmasına karşı çıkan vatandaşlar, polise taş, sopa ve tuğla parçaları ile saldırdı. Polis de biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Olayda bir körüklü İETT otobüsünün camları kırıldı, lastikleri patlatıldı.

Polis ekipleri ara sokaklarda kendilerine taş ve sopa ile saldırıda bulunanlara, biber gazının yanı sıra panzerlerden renklendirilmiş su da sıkarak müdahale ediyor.

İlköğretim okuluna da gaz bombası düştü

Olaylar sırasında Başakşehir Tepe İlköğretim okulunun bahçesine de gaz bombası düştü.

Öğrecilerin derste olduğu sırada okul çevresindeki göstericelere müdahale eden polislerin kullandığı gaz bombalarından bazıları okul bahçesine düşünce öğrenciler de etkilendi.

Derslere ara verilen okulda çok sayıda öğrenci gazdan etkilendi. Okula ambulans çağrıldı, baygınlık geçiren öğrencilere sağlık ekipleri müdahale etti. Bu öğrencilerden bazıları da velilerin araçlarıyla hastaneye götürüldü.

4 AYLIK BEBEK ETKİLENDİ

İstanbul Altınşehir'de çıkan olaylarda polisin attığı gaz bombası 3. kattaki bir daireye isabet etti. Camı kırarak içeri giren gaz bombası, ev sakinlerini etkiledi.

Evdeki vatandaşlardan bazıları balkonlara kaçarak yüzlerini havlu ve bezlerle kapattı. dairede yayılan gaz, evdeki 4 aylık bir bebek ile küçük yaştaki çocuklara da zor anlar yaşattı

Fenalaşan bebek, mahalledeki bir ambulansa alınarak ilk müdahale yapıldı. Durumunun iyi olduğu öğrenilen bebek, kontrol edilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

Yaşanan olay üzerine bebeğin ailesi ile mahalle sakinleri polise tepki gösterdi.

VALİ GÜLER'DEN YIKIM AÇIKLAMASI

Güler, İstanbul Afet Yönetim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, “Başakşehir'deki yıkımda polisin yine orantısız güç kullandığı görüldü. Polisin attığı gaz bombaları bir okula ve eve de isabet etti, çocuklar, hatta 4 aylık bir bebek de etkilendi. Bu gaz bombalarını atan emniyet görevlileri hakkında bir soruşturma açılacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine, Altınşehir'deki yıkımın, belediyece alınan karar doğrultusunda yapıldığını belirtti.

İki binada kaçak katlarla ilgili yıkımın gerçekleştirildiğini ifade eden Güler, yıkım ekibine direnildiği için polisten yardım istenildiğini söyledi.

Bu tip olayların olduğunu anlatan Güler, şöyle devam etti:
“Olayı provoke etmek için, polisle devleti karşı karşıya getirmek ve kendilerince o olayı bahane etmek için o bölgenin tümüyle yıkılacağı gibi bir söylenti ile insanlar polisle karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Bir kısım insanlar, polise saldırır noktaya gelmişlerdir, molotofkokteyli ile taş ve sopalarla saldırmışlardır. Polis de zor kullanma yetkisini kullanmıştır. İşin üzücü yönü, bir ilköğretim okulundaki çocukların zarar görmesidir. Oradaki yasa dışı örgüt mensupları, kendileri hakkında bilgimiz vardır, polise direnerek, orada farklı bir yapılanmayı sergilemek istemektedirler. Kaymakam ve belediye başkanımız, yetkililerle yapacakları toplantıda, bu bölgedeki evlerin tamamının yıkılmayacağı bilgisini kendilerine verecekler. Orada bu yıkım işlemi bahane edilerek, Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi polisle vatandaş karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Asıl işin üzücü ve manidar olan kısmı da buradadır.”



 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:38:12
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?