22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Olası faciayı, PKK itirafçısı önledi

İzmir'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK adına bombalı eyleme hazırlanan 2 kişi yakalandı.

Terör örgütü üyelerinin, Kocaeli'nde vurularak, yaralı yakalanan PKK'lı terörist Sadettin Y.'nin itirafı doğrultusunda genişletilen operasyon kapsamında gözaltına alındıkları bildirildi. Kocaeli'nde cuma günü düzenlenen operasyonda kentte bombalı eyleme hazırlanan Sadettin Y., vurularak yaralı yakalandı.

Tedavisinin ardından sorgulanan Sadettin Y.'nin itirafı İzmir'de yaşanabilecek faciayı da önledi. Y.'nin ifadesinde, bombaları İzmir'de bulunan 34 yaşındaki Turan B. ve 32 yaşındaki Sabahattin Ö.'den aldığını söylemesi üzerine operasyon İzmir'e kaydırıldı. Teröristin itirafında verdiği adreslere düzenlenen baskınlarda Turan B. ile Sabahattin Ö., 200 gram C4 patlayıcı ve iki fünyeyle ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan Sabahattin Ö.'nün, Kocaeli'nden gelen Sadettin Y.'nin barınmasını sağladığı, Turan B.'yi ise kuryeler aracılığıyla kendisine gelen patlayıcılarla düzenekleri hazırlayıp verdiği ortaya çıktı.

Turan B. ve Sabahattin Ö.'nün İzmir'de de bombalı eyleme hazırlandıkları, bunun için talimat bekledikleri kaydedildi. İki zanlının bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 04:16:39
Güncelleme :5 Kasım 2007 Pazartesi 04:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?