19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Olay çıkan lisede boykot

SİİRT Selami Değer Lisesi’nde dün çıkan olayların ardından,‘can güvenlikleri olmadığını’ öne süren gösteren öğrencilerin büyük bölümü bugün okula gelmedi. Okula gelen az sayındaki öğrenci de evlerine geri dönerken, polis okul çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Dünkü olaylarda gözaltına alınan 5 öğrenci ise serbest bırakıldı.

Siirt’in Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü Selami Değer Lisesi’nde dün arbede yaşandı. Sınıflarında gerginlik yaratan bir grup öğrencinin sınıfı, Lise Müdürü Nurettin Kebapçı tarafından değiştirildi. Bu değişikliği kabul etmeyen öğrenciler, önce müdürleri Kebapçı’ya saldırmak istedi.

Kebapçı saldırıdan odasına kapanarak korunurken, öğrenciler bu kez öğretmenleri hedef aldı. Öğretmenler de kaçarak kurtulurken, öfkeli öğrenciler bu kez okulun camlarını kırıp bazı eşyalara hasar verdi. Kendilerini engellemek isteyen polislere de karşı çıkan öğrenciler taş ve sopalarla polislere saldırdı. Polis, öğrencileri cop kullanıp dağıtırken, öğrencilerin saldırısına uğrayan NTV muhabiri Selami Altunç yaralandı. Olay çıkaran 5 öğrenci ise gözaltına alındı.

Selami Değer Lisesi’nde dün yaşanan olayların ardından öğrencilerin büyük bölümü bugün ‘can güvenliğimiz yok’ diyerek okula gelmedi. Derse girmek içen gelen az sayındaki öğrenci de evlerine döndü. Polis okul çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, dün gözaltına alınan 5 öğrencinin ise serbest bırakıldığı açıklandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 13:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?