29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Olay türbanlıya soruşturma!

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalında “Ataürk’ü sevmiyorum” diyen Nuray Bezirgan hakkında "Atatürk aleyhine işlenen suçlar" başlıklı yasaya aykırı davrandığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında, Bezirgan hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

Başsavcılık, soruşturmasında Bezirgan’ın, 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçları düzenleyen kanuna aykırı davrandığını iddia etti. Yasanın birinci maddesinde, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır” hükmü yer alıyor.

anka
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.63.xxx Tarih : 13.06.2008 18:23:07

AVRUPADA AMERİKADA KADINLARIN SEÇME SEÇİLME HAKLARI YOKKEN İKİNCİ SINIF VATANDAŞKEN OY DAHİ KULLANAMAZKEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULMUŞ ANALARIMIZIN KURTULUŞ SAVAŞINDA GÖSTERDİĞİ CESARET VE FEDAKARLIK SEBEBİYLE ONLARA ERKEKLE EŞİT HAKLAR VERİLMİŞTİR. BU HAKLARIN VERİLMESİNDE ATATÜRKÜN VE CUMHURİYET AYDINLARININ KADININ ÖNEMİNİ BİLMESİ YATMAKTA İDİ ŞİMDİ DAHA YENİ YENİ KOMİNİZİMDEN KURTULAN HALKLAR VE GELİŞMİŞ DEVLETLER KADIN HAKKINDA ATATÜRKÜN 85 YIL ÖNCEKİ GÖRÜŞLERİNİ SAVUNUYORLAR ŞİMDİ SADECE SAİDİ NURSi NİN KİTAPLARINI OKUYARAK AŞIRI DİNCİLERİN YÖNLENDİRDİĞİ KENDİNİ BİLGİLİ SANAN AMA NE DÜNYA TARİHİNİ NE TÜRKİYE NEDE İSLAM TARİHİNİ BİLMEYEN KIZLARIMIZ TÜRBANI SAVUNMAK UĞRUNA BİNDİKLERİ DALI KESİYORLAR O SAVUNDUKLARI MÜSLÜMANLIK KADINLARI PAZARLARDA SATAN HATTA KÖLE KADINLARIN ERKEKLER ARASINDA BİR EŞYA GİBİ TAKAS EDİLEBİLDİĞİ HAYATI ERKEĞİN TASARRUFUNDA YANİ İSTEDİĞİ ZAMAN CANI ALINABİLEN, HADİS VE AYETLERDE ADI DOMUZ ,PİSLİK, KÖPEK İLE AYNI SATIRLARDA GEÇEN DAHA 9 YAŞINDA CİNSELLİĞE ULAŞMIŞTIR GÖRÜŞÜ İLE NE OLDUĞUNU ANLAMADAN TECAVÜZLERE UĞRAYAN ERKEĞİ TATMİN ETMEYE YARIYAN BİR NESNE OLARAK GÖRÜLÜYOR BENCE BU KIZLARIMIZI YÖNLENDİREN CUMHURİYET DÜŞMANLARINI YARGILAMALIYIZ