19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Öldürülen hainlerin sayısı 13'e ulaştı

Genelkurmay, her koşulda operasyonun süreceğini açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Küpeli Dağı bölgesinde eylem hazırlığı içinde bulunan bir grup teröristle dün sağlanan ilk temasın ardından etkisiz hale getirilen 5 teröristten sonra, bugün çıkan çatışmada da 2’si sağ olmak üzere 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi:

Silahlarıyla birlikte
“Şırnak’ın Küpeli Dağı bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında, 26 Aralık 2007 günü sabah saatlerinde, bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile temas sağlanmıştır. ’Teslim ol’çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada, 2’si sağ olmak üzere, silahlarıyla birlikte 8 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, dünkü 5 teröristle birlikte, Küpeli Dağı bölgesinde son iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13’e yükselmiştir. Teröristler, 13 Kasım 2007 tarihinde bir üsteğmen ile 3 erbaş ve erimizin şehit edildikleri bölgede etkisiz hale getirilmişlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”



Zap’ta 8 barınak yerle bir edildi
Genelkurmay Başkanlığı, ayrıca Irak’ın kuzeyinde uzun süreden beri izlenen büyük bir terörist grubun, kışı geçirmeye hazırlandığı Zap bölgesindeki 8 mağara ve barınağın, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarınca dün sabah saatlerinden itibaren “etkili bir nokta operasyonu” ile vurulduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şöyle denildi: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde uzun süreden beri izlediği büyük bir terörist grubun, Zap bölgesinde bulunan 8 adet mağara ve barınaklarda kışı geçirmeye hazırlandığı tespit edilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarımız, 26 Aralık 2007 günü sabah saatlerinden itibaren, söz konusu terörist gruba ait hedefleri etkili bir nokta operasyonu ile vurmuşlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde teröre karşı yürüttüğü- mücadeleye paralel olarak, yurt içi operasyonlar da aynı yoğunluk ve kararlılıkla devam etmektedir. Operasyonlarda elde edilen başarılar; mevsim koşulları, görüş durumu ve arazi yapısının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre karşı verdiği mücadeleye engel oluşturmadığının en açık göstergesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri, kutsal vatan savunma görevini her türlü koşulda yerine getirme azim, irade ve kararlılığına sahiptir.”




Operasyonun bilançosu dünya basınında
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’taki terör örgütü tesislerine yönelik operasyonu dünya basınında yer almaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın dün yerli ve yabancı basına verdiği operasyon ve sonuçlarına ilişkin bilgiler dış basında yer buldu.

3 gün ardı ardına
Ameriken Los Angeles Times gazetesi, Türkiye’nin 3’üncü gün ardı ardına Irak’ın Kuzeyine hava saldırısı düzenlediğini yazdı. Gazete, “Bölgesel Kürt yönetiminine göre, Türk savaş uçakları, Irak hava sahasına girerek sivil halkın olmadığı bölgeleri bombaladı” diye yazdı.

Bomba yağdı
Amerikan Washington Times gazetesi, Türk ordusunun bu hafta yapılan iki operasyonda 200’den fazla hedefin bombalandığını söylediğini yazdı.

Barzani yalanlandı
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle haberinde, “Genelkurmay açıklamasında, operasyonda sivillerin hedef alındığını belirten Irak bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesud Barzani sert bir dille yalanlandı” dedi.

Türkiye vuruyor
Katar’dan yayın yapan El Cezire Televizyonu, Irak’lı yetkililerin Türkiye’nin sınırındaki K. Irak’ı bombaladığını söylediğini duyurdu.


Kuklalar telaşa kapıldı
Peşmerge liderleri Celal Talabani ile Mesut Barzani Kuzey Irak’taki son gelişmeleri değerlendirmek için biraraya geldi. KYB’nin internet sitesine göre Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani Selahattin Kasabasında buluştu. Talabani ve Barzani’nin Irak’ın Kürt bölgesindeki son gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi

...
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 07:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tacettin keskin IP: 81.213.248.xxx Tarih : 27.12.2007 11:50:17

hainler iyi bilin her zaman her yerde mehmetcik tepenizde.köstebek gibi yerleri dagları delseniz saklansanız gene tepenizde mehmetcik.ne talabani babanız ne berzani aganız.nede zebari emminiz onlar ın kendıne hayrı yok.onların da tepesınde mehmetcik.k...... ler gibi daglarda kalacak leşleriniz. TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN.