16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ölen 33 kişiden 7’si öğrenciymiş

Kamuoyuna “33 öğrencinin ölümü” diye duyurulan kazada, gerçekte 7 öğrencinin hayatlarını kaybettiği, bunların 4’ünün Zafer İlköğretim okulu, 3’nün de üç ayrı lisenin öğrencisi olduğu anlaşıldı. Ölen 33 kişiden 21’i veli, 7’si öğrenci, 1’i öğretmen, 2’si bebek, 2’si şoför.

Aksaray’da meydana gelen ve 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, hayatını kaybeden öğrenci sayısının toplam 7 olduğu belirlendi. Kazada ölen ve yaralananlar için son derece büyük üzüntü içinde olduklarını belirten İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “hurriyet.com.tr”ye yaptığı açıklamada “vefat edenlerden 4’ü Zafer İlköğretim okulumuzun öğrencileri. Bunun 2’si 2-A sınıfında, birisi birinci sınıf, diğeri ise 8. sınıf öğrencisi. Öğrencilerimizden biri Göztepe, Kız Meslek Lisesi, biri Selma Yiğitalp Lisesi, diğeri de Atatürk lisesinde öğrenim görüyordu” dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, düzenlenen Kapadokya gezisinde okul yöneticilerinin eksiği olup olmadığını belirlemek için müfettiş görevlendirdi ve iki müfettiş dün olayı incelemeye başladı. Okul müdürünün çocuğunun da geziye katılanlar arasında olduğu belirlendi.

28 PSİKOLOG GÖREVLENDİRİLDİ

Aksaray’da meydana gelen trafik kazasıyla ilgili olarak adli ve idare yönden soruşturma devam ederken, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü de, 4 öğrencinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda öğrencinin de yaralandığı okulda, toplam 28 psikolog görevlendirdi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, öğrencilerin, velilerin vefat ettiği, yaralandığı okulun yaralarının sarılması, benzer olayların bir daha yaşanmaması için alınabilecek yeni önlemler varsa bunların belirlenmesi için de çalışma başlattı.

Zafer İlköğretim Okulunun her sınıfında görevlendirilen 2 psikolog eşliğinde derslere giren öğrencilerin, olayın şokunu yavaş yavaş atlatmaya başladığı, beden eğitimi dersinde da daha rahat tavırlar sergiledikleri gözlendi.

AYNI OKULDAN 4 ÖĞRENCİ

Aksaray’da meydana gelen kaza, basına, “bir sınıfın yok olduğu” biçiminde duyurulmuştu. Kazada, öğrencilerden çok veliler hayatını kaybetti. Büyük üzüntü yaratan kazada yaralananlardan ikisinin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Aksaray’daki trafik kazasının nedenlerinin tüm yönleriyle araştırılması için idari ve adli soruşturma devam ederken, kazada hayatlarını kaybedenlerin değişik okullardaki öğrencilerin yanı sıra veliler olduğu anlaşıldı. Kazada ölenlerle ilgili resmi bilgiler şöyle:

-Toplam 7 öğrenci hayatını kaybetti.
-21 veli kazada can verdi.
-Geziyi organize eden öğretmen vefat etti.
-Otobüs ve kamyon şoföre öldü.
-2 bebek vefat etti.






Saygı Öztürk / hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 11:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?