15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ölü sayısı giderek yükseliyor!

Şırnak'ın Kato ve İncebel dağlarında güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde, 14 Eylül 2007 tarihinde güvenlik güçlerince yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup PKK'lı terörist taciz ateşi açtı.

Güvenlik güçlerinin anında ateşle karşılık vermeleri üzerine PKK'lı 5 teröristin ölü olarak ele geçirildiği İncebel ve Kato Dağları çevresindeki geniş çaplı operasyona kobra helikopterleriyle de zaman zaman havadan destek sağlandığı kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI 10'UN ÜZERİNDE

Geniş bir alanı kapsayan operasyon bölgesinde yer yer çatışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, teröristlerden ölenlerin olduğunu, ancak kesin rakamın arazi arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasından sonra belirlenebileceğini söylediler.

Teröristlerin yaptığı telsiz konuşmalarından panik içinde olduklarının anlaşıldığını kaydeden yetkililer, ''Teröristlerin kendi aralarında yaptığı telsiz konuşmalarından anladığımız kadarıyla 10'un üzerinde kayıpları var. Bölgede arazi arama tarama faaliyetleri devam ederken, yer yer de çatışmalar yaşanıyor. Kesin rakam arama tarama faaliyetleri tamamlanınca belirlenir'' dediler.

AA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?