15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ölüm sağanağı!

İstanbul'da günlerdir beklenen yağış, tüm uyarılara rağmen, yine can aldı. Kadıköy'de bir motosiklet yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak bariyerlere çarptı. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle İstanbul'un çeşitli semtlerinde trafik kazaları meydana geldi. Bunlardan biri de Kadıköy'de yaşandı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek kayan bir motosiklet sürücüsü, arkasında oturan arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetti. Saat 02.00 sıralarında Boğaziçi Köprü Yolu, Kadıköy istikameti Fikirtepe mevkiinde yaşanan kazada, Gökhan Çiftçioğlu'nun (29) kullandığı 34 VF 9026 plakalı motosiklet bariyerlere çarptı. Çiftçioğlu ve arkadaşı Maksim, taklalar atarak savrulan motosikletin üzerinden düştü. Yerde hareketsiz bir şekilde yatan yaralıların nabızlarının attığını fark eden görgü tanıkları, 112 Acil'i arayarak, kazayı bildirdi ve acele etmelerini istedi. Fakat sağlık ekipleri olay yerine 40 dakika sonra ulaşabildi. Bayan bir görgü tanığı, kaza geçiren şahısların nabızlarına baktığını ve hayatta olduklarını ancak ambulansın geç gelmesi sebebiyle, bu süre içinde kazazedelerin hayatlarını kaybettiğini iddia etti.

Çiftçioğlu ve Maksim'in cansız bedeni Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada Maksim isimli şahsın eşinin hamile olduğu ve tatil için Çiftçioğlu'nun yanına geldiği öğrenildi. Gökhan Çiftçioğlu'nun ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olduğu ve Marmara Yelken Kulübü'nde spor yaptığı belirtildi. Bir çok başarısı bulunan Çiftçioğlu'nun 10 Eylül 2005'te düzenlenen II. Fenerbahçe Festival Yarışları, 23 Nisan 2006'da düzenlenen Ulusal Egemenlik Kupası gibi bir çok yarışmada dereceleri olduğu kaydedildi.

Öte yandan feci kazanın hemen sonrasında aynı yerde ikinci bir kaza daha meydana geldi. Yağmur nedeni ile kayganlaşan yolda hakimiyetini kaybeden iki araç çarpıştı. Kaza kameralar tarafından saniye saniye görüntüledi. Kaza yapan araçlarda bulunan şahıslar büyük şok yaşadı. Araç içinde bulunan bir çocuk ise annesi tarafından güçlükle sakinleştirildi.

İkitelli'de  de, sağanak yağış ve fırtınanın etkisiyle bir evin çatısı uçarak sokakta bulunan bir araca ve elektrik direğine zarar verdi.

Edinilen bilgiye göre, İkitelli Ziya Gökalp Mahallesi Tuna Sokak'ta Erol Dumru'ya ait evin çatısı gece 00.00 sıralarında başlayan sağanak yağış ve şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtu. Sokakta park halindeki araç olayda zarar görürken, elektrik direği de yamuldu. Sokağa düşen çatı vatandaşlar tarafından parçalanarak yoldan kaldırılmaya başlandı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Erol Dumru'nun oğlu, "Gece aniden yağmurla rüzgar çıktı. Büyük bir gürültü oldu, deprem oldu zannettik. Panikle dışarı çıktık. Arabamız da zarar gördü" dedi.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 12:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?