16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ölümde tarikat şüphesi

Merter’de ailesiyle beraber yaşayan 24 yaşındaki üniversite mezunu Ayça Akalın’ın cesedi oturdukları apartmanın merdiven boşluğunda bulundu. Evinin kapısında zorlama olmadığını belirten polis, genç kızın bilgisayarında bir gün önce konuştuğu iki erkekten fotoğraf aldığını belirledi.

TRAKYA Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Ayça Akalın’ın babası Halit Akalın, önceki gün saat 21.30 sıralarında Nadide Caddesi, Uğur Apartmanı, numara 8’deki evine geldi. Eşi bir akrabasında kalan Halit Akalın, kapıyı açtığında kızının evde bulunmadığını ve salondaki eşyaların dağınık olduğunu gördü.

BABANIN ÇIĞLIKLARI

Panikleyen baba, kızının cep telefonunu aradı, ancak "Aradığınız numara kullanılmamaktadır" sesini duydu. Korkuya kapılınca Halit Akalın, pencereden dışarı baktığında merdiven boşluğunda hareketsiz yatan kızını gördü. Kızının bulunduğu yere inen babanın çığlıkları üzerine apartman sakinleri dışarı fırladı. Halit Akalın, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Yapılan incelemede Ayça Akalın’ın vücudunda kırıklar tespit edildi. Kapı ve pencerelerde herhangi bir zorlamaya, evde de hırsızlık belirtisine rastlamayan polis, evde bulduğu cep telefonunun sim kartının olaydan önce bloke olduğunu belirledi. Evdeki bilgisayarı incelemeye alan ekipler, Ayça Akalın’ın bir gün önce konuştuğu iki erkekten fotoğraf aldığını belirledi.

MUHASEBE ELEMANI

Polis, genç kızın telefonla yaptığı son görüşmeler ile internetten yaptığı görüşmelerin belirlenebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İncelemelerden sonra cesedi ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırılan Ayça Akalın’ın üniversiteden geçen yıl mezun olduğu ve bir süredir Bayrampaşa’da İSMAR Süpermarket’te satın alma müdürünün asistanlığını yaptığı belirtildi.

Esrarengiz tarikatın adını taşıyan adres

Ayça Akalın’ın bilgisayarında, "Da Vinci Şifresi"nin yazarı Dan Brown’un "Melekler ve Şeytanlar" adlı romanında adı geçen esrarengiz Hıristiyan tarikatlarından "İllüminati" adını taşıyan hotmail uzantılı elektronik posta adresi kullandığı belirlendi. Polis, Ayça Akkalın’ın ölümünün herhangi bir tarikat ile bağlantılı olup olmadığını da araştırıyor.

Kapıda zorlama yok, ama oda dağınıktı

Ayça’nın babası Halit Akalın, evin kapısında zorlama görmediğini, ama salondaki eşyaları dağınık bulduğunu söyledi. Ayça’nın cesedi merdiven boşluğunda bulundu.

Burak AKBULUT-Hasan ÖRNEKOĞLU/Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 09:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail ataca IP: 85.104.44.xxx Tarih : 18.01.2007 13:00:24
ESKİDEN GÜNGÖREN OKULUNDA BİZİM BİLGİSAYAR HOCAMIZDI AMA ÖLDÜĞÜ İÇİN OKUL ÇOK ÜZÜLDÜ TARİKATA GİRMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜK TARİKATA ÜYEOLMASAYDI ÖYLE ŞEYLER OLMAZDI.BİZ GÜNGÖREN OKULU HOCAMIZIN BABA SINA ANNE SİNE VE ABİSİNE BAŞSALIĞI DİLERİZ.