30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Önce karısını sonra kendisini kesti

Şanlıurfa'da 4 ay önce işten ayrılarak, bir daha iş bulamayan şahıs, çocuklarının gözü önünde önce eşinin boğazını bıçakla kestikten sonra, kendini bıçaklayarak intihar etti.

 

 

 

Edinilen bilgiye göre olay Yavuz Selim Mahallesi, 2016 Sokak, numara 18'de meydana geldi. Şanlıurfa Hal Pazarı'nda hamallık yaparak eşi ve 5 çocuğunun geçimini sağlayan Yusuf Yürekli (36), 4 ay önce iş bulamayınca bunalıma girdi.

Bir hafta önce Ankara'da ve Şanlıurfa'da girdiği bunalım sonucu tedavi gördüğü öğrenilen Yusuf Yürekli, saat 22.00 sıralarında bir kriz daha geçirdi. Evde bulunan ekmek bıçağı ile 5 çocuğunun gözleri önünde eşi Binefş Yürekli'nin (33) boğazını kesen Yürekli, daha sonra aynı bıçakla intihar etti. Bu sırada olayı gören çocuklar, komşularına koşarak, yardım istedi. Kapıyı kilitlediği belirlenen Yusuf Yürekli, vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak darbeleri indirmiş ve boğazını kesmiş halde bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Yürekli çiftinin cesetlerini inceledi.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekibi, yaptıkları inceleme sonucunda kadın ve erkeğin vücudunda çok sayıda bıçak darbesine rastladı. Genç çiftin cesetleri Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi morguna götürülürken, olayın tanığı olan 5 çocuk ise ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Olayın işlendiği evin kapısında ise kan izlerine rastlandı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2008 Pazar 01:45:34
Güncelleme :3 Şubat 2008 Pazar 01:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nesrin Savaş Kantarcı IP: 85.104.248.xxx Tarih : 3.02.2008 18:00:41

Kadın kesmede kaçıncı sırada ülkemiz bilemiyorum, ancak; karısı tarafından aldatıldığı sanıyla, erkekler tavuk keser gibi eşlerini doğruyorlar. Patolojik boyuttaki "paranoid şizofren" ve diğer kişilik bozuklukları nedeniyle gerçekleştirilen bu korkunç olguya "Kenthaber"in duyarlılık gösterdiğini biliyoruz. Kanımca, bu olayda da cani, kendinden önce, karısını kendisini aldattığı düşüncesiyle kesip biçmiştir. Kadına biçtiği bir suç olmasa ya da işsizlik nedeniyle olsa salt kendi canına kıyardı! Çocuklarına annelerini bırakırdı. Psikiyatrlarımız özellikle "konjual paranoya"yı daha çok medyada anlatarak; bu durumu yaşayanları bilinçlendirmelidirler. Çok belirgin özellikleri olan bu beyin bozukluğuyla, daha çok kadının kafası koparılıp çok ocaklar sönmeye devam edecek aksi takdirde... Parafreni/paranoid kişilik bozukluğu/narsisistik kişilik bozukluğu ve diğer kişilik bozukluklarıyla da işlenen bu tür cinayetlerin yıkıcı sonuçları çok ürkütücü (!). İyi çalışmalar...