22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Önce özür diledi sonra çevirdi

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal'in davanın görüldüğü duruşmada verdiği ifadede, "Akıllı olsun" dediği yazar Orhan Pamuk'tan önce özür dilediği, sonra da özrünü geri aldığı iddia edildi.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmada, Yasin Hayal'in iddianamede adı geçen Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'u tehdit suçuyla ilgili sorgusunun yapılmadığının ifade edildiği, bunun üzerine Hayal'in söz alarak, yazdığı mektupların ve adliye girişinde sarf ettiği, "Orhan Pamuk akıllı olsun akıllı" sözünün yanlış anlaşıldığını belirttiği ve özür dilediği öğrenildi. Verilen arada konuşan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, müvekkilinin "Ben Orhan Pamuk'u tehdit etmedim. Milletimize ve devletimize iftira ettiği için bunları yazdım, tehdit olarak algılanmış ise kamuoyundan özür diliyorum. Orhan Pamuk adına da üzgünüm ancak Orhan Pamuk'tan özür dilemiyorum" dediğini söyledi.


Ancak Turgut'un söylediklerinin aksine Dink Ailesi avukatlarının Hayal'in Pamuk'tan özür dilediğini söylediği belirtildi. Turgut'un müvekkilinin böyle bir özür dilemediğini, Pamuk'tan Hayal'in özür dilemesi halinde vekilliğinden istifa edeceğini söylediği ileri sürüldü.


Osman Alpay'ın avukatı Necati Diller ise, Yasin Hayal için "Önce özür diledi, sonra da çevirdi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 06:14:56
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 07:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 88.226.197.xxx Tarih : 2.10.2007 11:49:37

Hey gidi kahramanlar hey ,bazıları sizin adınıza şarkı kahramanlık destanları yazerken siz saklanacak delik arıyorsunuz,galiba birini unutmuşar yazanlar avukatı unutmuşlar ona bir şarkı yazarlar artık ilerde