31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Önce sıcak sonra yağmur geliyor

İstanbul’da çarşamba günü 30 dereceye yükselecek hava sıcaklığı perşembe günü 25 derecenin altına inecek.

Perşembe günü Marmara’dan Karadeniz’e kadar yağış bekleniyor. Tarım alanlarına büyük faydası olan bahar yağmurları, yarın ülkenin doğusunda devam edecek. Bugün İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Marmara’nın bazı kentlerinde sağanak şeklinde bahar yağışları görülüyor. Yarın Rize-Artvin, Erzurum, Ardahan ve Ağrı arasında yağmur bir ara kuvvetli yağabilir.


Perşembe günü beklenen yağmur, Karadeniz’in doğu kesimlerinde kuvvetli ve uzun süre yağacağından, bu kesimde su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Çarşamba gecesi Marmara’da görülecek yağışlar kısa süreli ve daha az etkili olacak.

Önümüzdeki hafta sonu Türkiye genelinde hava sıcaklığı yüksek olacak ve yağış beklenmiyor. Bugünkü tahminlere göre Haziran ayının ilk günlerinde de yağış olasığı çok düşük görünüyor.

Bu hafta, geçtiğmiiz haftadan farklı olarak rüzarlar yön değiştirdi. Geçen hafta etkili olan lodos çöl tozları ile birlikte geldiğinden, nefes almakta dahi zorluğa neden oluyordu. Önümüzdeki günlerde ise rüzgarlar kuzeyden eseceğinden, sıcaklık yüksek dahi olsa özellikle sabah ve geceleri serinlik verecek.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 00:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?