19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Operasyon sürüyor, sıınırdaki geçişler kapatıldı

Güneydoğu'da, PKK'ye ağır darbe vurmak için başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyonların amacı, 2006'yı 'orta yoğunluklu savaş yılı' ilan eden örgütü etkisiz kılmak.

PKK militanlarının Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçişine, Türkiye topraklarındaki militanların da geri kaçmalarına engel olmak için sınırdaki bütün geçiş noktaları kapatıldı.

Küçük gruplara bölünen PKK militanlarına karşı sürekli takip devam ediyor. Kuzey Irak'taki militanların bir bölümünü Türkiye'ye kaydıran örgüt, askeri birliklerle çatışmaya girmekten kaçınıyor.

Militanların yaklaşık 20'şer kişilik küçük gruplara ayrılarak Doğu ve Güneydoğu'ya dağılması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri bütün alanı kontrol edebileceği bir strateji izliyor.

Askeri yetkililer izlenen stratejinin 1999 yılına kadar uygulanan alan harekatı konseptine benzer olduğunu, birliklerin tüm bölgeyi kontrol edecek şekilde dağıtıldığını belirtiyor.

PKK'ye karşı yürütülen operasyonlara kobra helikopterleri de destek veriyor. Militanların belirlendiği noktalara helikopterlerle timler taşınıyor. Kobra helikopterleriyle birliklerin ulaşamayacağı noktalara da operasyonlar yapılıyor.
      
Askeri yığınak sınırda başlamıştı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve İran sınırında PKK'li militanlara karşı sıkı önlemler alarak, sınırlara askeri yığınak yapmaya başlamıştı.

Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesine, Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirilmişti.
-     

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 15:48:20
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?