19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Operasyon talimatı verildi mi?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ikinci dalga geliyor... İkinci dalga operasyonun 'kara para ve yolsuzluk' iddialarını kapsadığı öğrenildi. Soruşturma için operasyon talimatının Emniyet'e ulaştığı ifade ediliyor.

Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının Emniyet'e ulaştığı ifade ediliyor. İddiaya göre önümüzdeki saatlerde operasyon başlayacak.

Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor. Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon olmadığını açıkladı

Soruşturma doğrulandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili ihbarlar üzerine bir soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.

Başsavcılık, konu hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TCDD'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Kurum yaptığı resmi açıklamada, "Söz konusu haberlerde, şüpheli oldukları iddia edilen TCDD Genel Müdürü dahil olmak üzere Kuruluşumuzdan diğer bazı isimlere de yer verilmiş olup, haklarında soruşturma yapıldığı yönünde ifadelere yer verilmiştir. Bugüne kadar Kuruluşumuzdan hiç kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. İsimleri yazılarak zan altında bırakılan Kuruluşumuz çalışanlarının iddialara ilişkin yasal hakları saklıdır." ifadeleri kullanıldı.

Hakkındaki iddialara cevap veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ise kızının düğününün Haliç Kongre Merkezinde yapıldığını ifade ederek, "Düğüne ait masraflar ile İngiltere'deki harcamalar tarafımızca karşılanmıştır. Buna ilişkin faturalar ve ödeme belgeleri bende mevcuttur" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2013 Çarşamba 17:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?