22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Orduevine simkart sokan askere ceza

Üzerinde cep telefonu SIM kartı çıkan onbaşının durumunu karara bağlayan Askeri Yargıtay askeri tesislere SIM kart sokmayı "emre itaatsizlik" olarak nitelendirdi. Cezası ise bir yıl hapis..

Askeri Yargıtay Daireler Kurulu, askeri tesislere ve orduevlerine cep telefonu SIM kartı sokan askerin "emre itaatsizlikte ısrar" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkûm edilmesi gerektiğine karar verdi.

Askeri Yargıtay Daireler Kurulu'nun verdiği emsal karar sonrası, tek başına SIM kart bulunduran asker, cep telefonu bulunduran askerler gibi 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Cep telefonu bulundurulmasının ve taşınmasının yasak olduğu askeri tesiste üzerinde SIM kart bulunan asker hakkında verilen mahkûmiyet kararı Askeri Yargıtay 1. Dairesi tarafından onandı.

Askeri Yargıtay Başsavcılığı, onama kararına itiraz etti. Dosya, Askeri Yargıtay Daireler Kurulu gündemine geldi. Kurul, verdiği emsal karar ile dairenin kararının onanmasına hükmetti. Verilen emsal kararda, SIM kart bulunduran askerin "emre itaatsizlikte ısrar" suçundan mahkûm edilmesi gerektiğinin altı çizilerek şöyle denildi: "Esasen cep telefonu bulundurulması ve taşınmasının yasaklanmasında sadece istihbarata değil, sabotaja da karşı korunmanın amaçlanması, sanıkta tek başına SIM kartı ele geçmesinin de aynı suçu oluşturması karşısında mahkûmiyet hükmünün onanması gerekir.

SABOTAJA KARŞI ÖNLEM
Teknik özellikleri kapsamında istihbarata ve sabotaja karşı önlem amacıyla cep telefonunun ve SIM kartının kışlada bulundurulması ve taşınmasını yasaklayan emir, hizmete ilişkin olup, bildiği halde buna aykırı davranan sanık piyade onbaşı Ş.Ş.'de cep telefonu SIM kartı ele geçmesi emre itaatsizlikte ısrar suçunu oluşturmaktadır."

......
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 08:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 81.214.112.xxx Tarih : 8.10.2007 14:58:32

ASKERİ BİRLİKLERDE CEP TELEFONU KULLANMAK YASAKTIR. BU NEDENLE KIŞLALARA GİRİŞTE EMANET OLARAK ALINIR. ERLER DE KENDİ BİRLİK KOMUTANLARINA İMZA KARŞILIĞI EMANET OLARAK BIRAKIR İZİN VE TESKERESİNDE GERİ ALIR. BÜTÜN BUNLARA RAĞMEN HALA SİM KART NİYE BULUNDURULUR?!... BU SUÇUN CEZASINA GELİNCE. HİÇ BİR YIL OLMADI. HEP 1 AYDIR. VE 18 GÜN YATARAK ÇIKARLAR. CEP TELEFONU ÇIKTI ÇIKALI BU KARAR VERİLİYOR VE ASKERİ YARGITAY ONAYLIYOR. YANİ 5-6 YILDIR BÖYLE EN AZ 1000 TANE KARAR VERİLMİŞ VE UYGULANMIŞTIR. ŞİMDİ VE 'VAY ANASINA'LIK BİR HABERMİŞ GİBİ KUSMAK NE ANLAMA GELİYOR. BU VE BUNUN GİBİ TÜRK ORDUSUNU HER FIRSATTA KÜÇÜK DÜŞÜRME VE KÖTÜLEME HABERLERİNE BU KEZ DE CEP TELEFONU SİLAHIYLA ATEŞ EDEREK DEVAM ETMİŞLER. BU SİTEDE BÖYLE HABERLERE ALIŞTIK. KENDİSİNE SERVİS EDİLEN HABERLERİ BAZEN İHA BAZEN A.A. VEYA SAMANYOLU GRUBU SERVİSİYLE KAMUOYUNA AKTARMAYA ÇALIŞIR. DOLAYISIYLA BANA GARİP GELMEDİ, AMA BÖYLE ENFORMASYONLARI HAVADA KAPMAYA HAZIR O KADAR İYİ NİYETLİ GABİ- KÖTÜ NİYETLİ HAİN VAR Kİ!...