22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ordumuzla gurur duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Biz böylesine tehlikeli bir coğrafyada güçlü ordumuzdan gurur duyuyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından bir basın toplantısında düzenledi.

Türkiye’nin reform yolunda büyük adımlar attığını ifade eden Gül, sorular üzerine TCK’nın 301. maddesinin iyileştirileceğini söyledi. Türkiye’de ifade özgürlüğünden dolayı hiç kimsenin cezaevinde olmadığını vurgulayan Gül, "Gerçek ile algılama arasında fark var. Orhan Pamuk, Elif Şafak 301’den cezaevinde kaldı deniliyor, yanlış. Bu yanlış anlaşılmalardan dolayı 301’de iyileştirmeler yapacağız" şeklinde konuştu.

ORDU GÜNLÜK SİYASETE KARIŞMAMALI

Cumhurbaşkanı Gül, TSK’nın Türkiye’deki oynadığı güçlü role ilişkin bir soruyu yanıtlarken “TSK’nın görevi anayasada belirlenmiş. Her ülke kuvvetli ordudan gurur duyar. Biz de böylesine tehlikeli bir coğrafyada güçlü ordumuzdan gurur duyuyoruz” dedi.

TSK’nin Afganistan’da, Lübnan’da, Doğu Akdeniz’de barışı sağladığını da vurgulayan Gül, “Ancak ordu günlük siyasete karışmamalı” ifadesini de kullandı.

TÜRBAN KONUSUNDA SOĞUKKANLILIK ÇAĞRISI

Diğer bir sorununun karşısında türban konusuna değinen Gül, şunları söyledi:

“Türkiye’ye gidip görürseniz çoğu insanın başı örtülü, bu ülkenin gerçeği. Ama zorlama yok. Bir ailenin içinde başı örtülü de var kapalı da, bu çekişme yaratmıyor. Eğitim özgürlüğü ise evrensel olmalı. Bu probleme karşı soğukkanlı
olmalıyız. Türkiye’de dışarıdan zannedildiği gibi insanlar arasında bu anlamda bir problem yok.”

ANKA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:59:28
Güncelleme :3 Ekim 2007 Çarşamba 20:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 85.110.7.xxx Tarih : 3.10.2007 20:11:07

BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL TÜRBANI AİHM'YE GÖTÜRMEDİNİZMİ?SONRADAN YANLIŞ YAPTIĞINIZI ANLAYIP DAVANIZI GERİYE ÇEKMEDİNİZMİ?SİZ İMAMSINIZ.CEMAATİNİZE ÖRNEK OLUP CEMAATİ İYİYE,GÜZELE YÖNLENDİRMELİSİNİZ.KEMİKLEŞMİŞ DÜŞÜNCELERİNİZİ ERİTİN.ORDUMUZLA ELBETTE GURUR DUYUYORUZ VE ORDUMUZA ELBETTE GÜVENİMİZ TAMDIR VE ORDUMUZ DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR.ÇÜNKÜ ATATÜRK'ÜN RUHUNU TAŞIYORLAR."NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"SAYGILARIMLA