22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Org. Büyükanıt İzmir'de...

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanlarıyla birlikte ‘Efes 2007’ ve ‘Denizkurdu 2007’ tatbikatlarını izlemek için bugün İzmir'e geldi. Komutanlar, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Orgeneral Büyükanıt, Şırnak'ta 6 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, “Sadece ailelerinin değil tüm Türk milletinin başı sağolsun'' dedi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'la, Konak Meydanı'ndaki Vilayet Konağı'nda İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Vali Kıraç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti, “İzmir Valisi olarak komutanlara ‘Hoşgeldiniz’ diyorum ve memnuniyetimi ifade ediyorum'' sözleriyle dile getirdi. Orgeneral Büyükanıt da “Bir süreden beri Denizkurdu ve Efes tatbikatları devam ediyor. Son bölümü yarın ve öbür gün yapılacak. Komutan arkadaşlarla birlikte bu son bölümü karada ve denizde izlemek için geldik. Biz büyükşehirlere gittiğimizde zamanımız olduğu sürece valilerinizi ziyaret ederiz. Valileriniz aynı zamanda Cumhuriyet'in birer temsilcileridir. Ayrıca valimizi de daha değişik görevlerden tanıyoruz. Kendisi de göreve yeni atandı. İzmir'in bu ülkenin gözbebeği olmasından dolayı kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum'' dedi. 

İZMİRLİ ŞEHİDİN CENAZESİNE KATILACAK

Orgeneral Büyükanıt, basın mensuplarının soruları üzeri, bugün Şırnak'ta mayın patlaması sonucu 6 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, “Maalesef Şırnak bölgesinde aracın intikali sırasında uzaktan kumandalı olduğunu tahmin ettiğimiz patlayıcının patlaması sonucunda, ayrıca arazinin de çok sarp olması nedeniyle yuvarlanmasıyla şehitler verdik. Çok üzüldük. Ailelerine sabır ve başsağlığı, şehitlere rahmet diliyorum. Sanıyorum şehitlerden biri İzmirli. Yarın programımız elverirse ki elverir diye düşünüyorum, ikindide olursa şehidimizin cenaze törenine katılmayı düşünüyoruz. Sadece ailelerinin değil tüm Türk milletinin başı sağolsun'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam televizyon canlı yayınında askere istedikleri desteği verecekleri yolundaki açıklamaların hatırlatılmasına üzerine Orgeneral Büyükanıt, “O konuları burada konuşmayacağım. Kusura bakmayın. Biz buraya tatbikat amacıyla geldik'' dedi. 

Orgeneral Büyükanıt Ankara'da patlamanın olduğu bölgeye gidip, incelemelerde bulunmasıyla ilgili soruya ise “Ankara'da ilk kez böyle bir olay oldu. Böyle bir olaya gazetedeki resimden bakmak başka, yerinde görüp tespit etmek başka. Ankara Valisi'nin açıklamasına göre yapanın kimliği belli. İnşallah Türkiye'de bundan sonra böyle şeyler olmaz'' dedi.
Komutanlar Vilayet Konağı'ndan ayrılırken, tarihi binanın merdivenlerinde Vali Kıraç'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Çekim sırasında Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Komutanlar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel Güvenlik Komutanlığı'na bağlı timlerin kullandığı Tarov 21 marka yakın muhabere silahları dikkat çekti. Komutanlar, Konak Orduevi'nde dinlenmeye çekildi.
DHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 18:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alp IP: 213.100.38.xxx Tarih : 24.05.2007 19:27:53
UYAN SAYIN ERDOGAN UYAN!!!! BU HAINLERIN KÖKÜNÜ GETIRMEK LAZIM, HADI GERCEKTEN BÜYÜK BIR LIDERSEN GÖSTER OZAMAN, CÜNKÜK BÜYÜK LIDERLER EN KRITIK ANLARDA EN BÜYÜK VE KRITIK KARARLARI VERMELERINI BILIR, SANIRIM NEDEMEK ISTEDIGIMI ANLADINIZ! BEN VE MILYONLARCA TÜRK EVLADI AYSE HANIMIN YOLA CIKMASINI BEKLIYOR! ARTIK BU ISIN NE SABRI NEDE SÖZDE ÜCLÜ ISBIRLIGI KALMISTIR. ABD'NIN AMACI AP ACIK BELLI, PKK ABD'NIN ELINDE BIR KOZ VE PKK'NIN BITMEMESI ABD'NIN ISINE YARAR. BURADAN HAYKIRIYORUM, HER TÜRK VATANDASI BIRER MUSTAFA KEMAL PASA OLMALI, ANCAK ULU ÖNDER ATATÜRK'TE OLAN KARALILIK VE MILLIYETCILIK ILE BU GÜZEL VATAN TOPRAKLARINI HAINLERDEN VE DÜSMANLARDAN KURTARA BILIRIZ! ASKERLER, ILK HEDEFINIZ KUZEY IRAK, GAZAGINIZ MUBAREK OLSUN YIGITLERIM!