15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı'

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yasin Hayal, adliyeye getirilişi sırasında "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı!" diye bağırdı. 

Ogün Samast tutuklandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yakalanan Ogün Samast, tutuklandı.

Samast'ın, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanması kararlaştırıldı. 

Ogün Samast cezaevine konuldu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ogün Samast, cezaevine konuldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden sıkı güvenlik önlemleri altında çıkartılan Samast, saat 13.30'da Bayrampaşa Cezaevi'ne ulaştırıldı.

Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'nde kalacağı belirtilen Samast, polislerce cezaevi görevlilerine teslim edildi.

Sanıklar adliyede

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sevk edilen Hrant Dink'in faili Ogün Samast'ın da aralarında bulunduğu zanlılar, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında önce Ogün Samast getirildi. Ardından cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla gözaltında bulunan Yasin Hayal'in de bulunduğu 4 kişi adliyeye getirildi. Bu arada Yasin Hayal, adliye giriş sırasında "Orhan Pamuk akıllı olsun akıllı !" diye bağırdı. Zanlıların Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermesi bekleniyor.

SAMAST 4 SAYFALIK İFADEDE, DİNK'İ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürdüğü gerekçesiyle Samsun'da yakalanan Ogün Samast, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savcı nezaretinde verdiği 4 sayfalık ifadede cinayeti kabul etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Samsun'da yakalandıktan sonra İstanbul'a getirilen Ogün Samast, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde örgütlü suçlarla yetkili cumhuriyet savcıları nezaretinde 4 sayfalık ifade verdi.

DİNK'İN YERE DÜŞTÜĞÜNÜ DAHİ GÖRMEDİ

Bu ifadesinde Hrant Dink'i öldürdüğünü kabul eden Samast, Dink'e ateş ettikten sonra hemen olay yerinden uzaklaştığını, Dink'in yere düştüğünü dahi göremediğini söyledi.

Trabzon'daki evinden ''Dayımlara gidiyorum'' diyerek ayrıldığını ifade eden Samast, olaydan birkaç gün önce silahla bir kez atış talimi yaptığını bildirdi.

HAYAL DİNK'İ TÜRKLERE HAKARET EDEN BİR KİŞİ OLARAK TANITTI

Yusuf Hayal'in, Dink'i ''Vatana ihanet eden, Türklere küfreden bir kişi'' olarak tanıttığını ve bir miktar para verdiğini belirten Samast, 2-3 aydır Hrant Dink'in fotoğrafını yanında taşıdığını, ancak kaybedince olaydan birkaç gün önce Hayal'in internetten Dink'in fotoğrafını yeniden çıkartıp kendisine verdiğini anlattı.

Ogün Samast ayrıca, yakalanmasaydı, olaydan sonra anne ve babasının elini öptükten sonra jandarmaya teslim olacağını söyledi.

KATİL ZANLILARI ADLİYEDE

Şişli'de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın da aralarında bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şahıslar, adliyeye çıkartıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasından çıkartılan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Adliye binası çevresinde de alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.
aa
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 11:42:09
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 15:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?