19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Orhan Pamuk İtalyan dergisine kapak oldu

Yazar Orhan Pamuk, İtalya`da yayımlanan Corriere della Sera gazetesinin her hafta okurlarına ek olarak verdiği ``Corriere della Sera Magazine`` dergisine kapak oldu.

Çeşitli ülkelerde takibata uğrayan yazarlara ilişkin bir dosya çalışmasını, Orhan Pamuk ile süslediği kapak sayfasında ``Takibat Altındaki Yazarlar`` başlığıyla sunan dergi, Orhan Pamuk`u, ``53 yaşında, İstanbul burjuvasinin prenslerinden biri ve de hiç kuşkusuz en ünlü yazar`` olarak niteledi.

Pamuk`un, ``hakkında açılan dava neticesinde bir bayrağa dönüştüğünü`` savunan dergi, ``Pamuk, şu anda özgürlük ve demokrasi konusunda Batı kriterlerini henüz benimseyememiş olan Türkiye`nin AB`ye üyelik süreci bağlamında da ciddi bir tökezlenmeyi simgeliyor.

Dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bu ünlü romancı bir bayrağa dönüşmüş bulunuyor`` ifadelerine yer verdi.
.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 13:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özkan IP: 85.98.115.xxx Tarih : 12.01.2006 18:33:46
Yorum yapmaya gerek var mı bilemem ama zaten bu haberi okuduğunda çoğunluğun yorumları bence aynı.Keşke konumuz sadece Türkiye'de özgür düşünce ortamının olmayışı olsa?Ama bu bir kullanıştır Orhan Pamuk da yaptığını gene yaptı öyle görünüyor ki gene de yapacak o söylediğim çoğu insanlar ne dediğimi anladılar.Saygılar