20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Örnek: Günlüklerle ilgim yok

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, kendisine ait olduğu iddia edilen ‘Darbe Günlükleri’yle ilgisinin olmadığını açıkladı

Nokta dergisinde yayımlanan “Darbe Günlükleri”, Ergenekon soruşturması nedeniyle Taraf gazetesinde de ‘ek’ olarak verilmeye başlanınca, günlükleri yazdığı iddia edilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.


‘Gerçek dışı yorumlar’
Emekli Oramiral Örnek, “Günlüklerle hiçbir zaman ilgim olmamıştır. Günlüklerin bana ait olduğunu sadece Nokta dergisi ve yazı dosyasını hazırlayan Alper Görmüş iddia etmektedir ve bugün birtakım medya da sadece bu iddialara dayanarak gerçekdışı yorumlar yapmakta ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir” dedi.
Açıklamada, “2007 Mart ayında Nokta dergisinde tarafıma ait olduğu ileri sürülen sözde günlüklere atfen bir yazı dosyası yayımlanmıştır” diyen Örnek, söz konusu yazı dosyasının gerçeğe aykırı olduğu için kendisi tarafından derhal tekzip edildiğini, ayrıca yayındaki şahsına hakaret ve iftira içeren unsurlar şikâyet sebebi yapılarak, kendisi tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na ilgililer aleyhinde suç duyurusunda bulunulup dava açıldığını kaydetti.

‘Temyiz ettim’
Örnek, “Mahkemeye sunduğum dilekçelerde de defalarca belirttiğim gibi, günlüklerle hiçbir zaman ilgim olmamıştır. Davada karara bağlanan husus, yazı dosyasında hakaret ve iftira suçlarını oluşturacak suç kastı bulunmadığıdır. Kaldı ki bu karar da tarafımdan temyiz edilmiştir” diye konuştu.


Açıklamayla ilgili soruları yanıtlayan Alper Görmüş ise, “Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir haber, bir iddiadır.’ Ben de en başından itibaren bu iddiayı ispat etme hakkının tarafıma verilmesini talep ettim” şeklinde konuştu. Görmüş, söz konusu iddiayı kanıtlamasının ancak yargı yoluyla olabileceğini vurguladı.


Görmüş’ün iddiası
“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından tanık olarak ifadesine başvurulduğunu anımsatan Görmüş, elektronik ortamdaki günlüklerin bir kopyasını Savcı Öz’e de verdiğini söyledi.
Görmüş, Taraf gazetesindeki haberde, Savcı Öz’ün yaptırdığı bir inceleme sonucu günlüğün Örnek’in bilgisayarından çıktığının saptandığının bildirildiğini kaydetti

aa
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 07:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?