22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Osman Öcalan Süleymaniye'de!

Bir süre önce İran'da tutuklandığı iddia edilen terörist başının kardeşi Osman Öcalan, Süleymaniye'de ortaya çıktı.

Arap dünyasının önde gelen yazılı basın organlarından merkezi Londra'da bulunan El Hayat gazetesinin bugünkü sayısında çıkan ve Türkiye'nin olası Kuzey Irak operasyonunu konu alan haberde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın bir süre önce kayıplara karışan kardeşi Osman Öcalan ile yapılan bir röportaja yer verildi.

Muhammed Temimi imzasıyla yayımlanan Kerkük mahreçli haberde, Kuzey Irak'ın Süleymaniye şehrinde bulunduğu kaydedilen Osman Öcalan'ın, "PKK'nın benimsediği yöntemin hali hazırda fayda sağlamadığı ve örgütün politikasını değiştirip Türkiye'deki Kürtler'in sorununun çözümü yolunda ilk adım olarak silah bırakması gerektiği" yönündeki görüşleri yansıtıldı.

Öcalan gazeteye verdiği demecinde ayrıca, "Türkiye'deki Kürt sorunun en ideal çözüm yolunun diyalog olduğunu" savundu.

"Ferhat" kod adıyla bilinen ve son olarak tedavi olmak için gittiği İran'da tutuklandığı öne sürülen Osman Öcalan, kurucuları arasında olduğu PKK ile bir süre önce yollarını ayırmış, Kuzey Irak'ta "Kürdistan Demokratik Yurtseverler Birliği" adında bir örgüt kurmuştu. Öcalan'ın bu örgütten de 'görüş ayrılıkları' nedeniyle ayrıldığı kaydediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2007 Cuma 17:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali behzat yaşadı IP: 85.104.96.xxx Tarih : 12.10.2007 21:06:46

Bu Vatan millet düşmanlarının haberini niçin yapıyorsunuz. İçimiz yanıyor. 16 vatan evladınının cenaze törenlerini görmediniz mi. Lütfen bu canilerin resimlerini göstererek moralimiz bozmayın