16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Otopark ücretlerine emsal karar

Bolu Barosu avukatlarından Reşat Bulut'un, Bolu caddelerinde bulunan otoparklardan ücret alınması konusunda açtığı dava mahkeme tarafından kabul edildi. Bulut, konunun diğer iller için de emsal teşkil ettiğini söyledi.

Bolu'da, uzun zamandan beri tartışılan otoparklardan ücret alınmasını, Avukat Reşat Bulut, Sakarya İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkemeye açtığı davada kamuya ait alanların bireysel tasarruflara terk edilemeyeceğini belirterek, kararın iptal edilmesi yönünde talepte bulunan Avukat Reşat Bulut'un uzun uğraşları sonunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Kamunun ücretsiz olarak kullanımına tahsisli alanların ticari amaçlı olarak bireysel tasarruflara terk edilemeyeceğini ifade eden Avukat Reşat Bulut, "Bolu'da alınan bu karar diğer iller için emsal teşkil eder. Ancak belediyeler müstakil tüzel kişilikler olduğu için İstanbul için bağlayıcı bir özellik taşımıyor. Ancak İstanbul'da da vatandaşların konuyu yargıya intikal ettirmeleri gerekiyor. Bana göre 40 yılı aşkın bir zamandır yürürlükte bulunan otopark yönetmeliğinin üzerinde durulması konuya çözüm getirecektir. Belediyelerin otoparklardan aldıkları paraları ancak otopark yapımında kullanmaları gerekiyor. Belediyelerin kamunun kullanımına ücretsiz olarak tahsisli yerlerden para talep etmeleri söz konusu olamaz. Ettikleri zaman hukuka aykırı bir durum ortaya çıkmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 16:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?