27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Otoyol bilincimiz eksik

Gelişmişliğin göstergeleri arasında yer alan, yaklaşık 20 yıldan bu yana işletmede olan otoyollarda, yapılan kural hataları ve yasaklara uyulmamasının, araçların seyir emniyeti ve güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaştığı belirlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol araç sürücülerini ve vatandaşları otoyol kurallarına uyma konusunda bir kez daha uyarırken, kuralsızlık ve yasaklar arasında araç ve yaya geçişlerini riske atan önemli ihlaller bulunuyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün en çok şikayetçi olduğu ihlallerden bazıları şöyle; korkuluk ve çitlerin tahrip edilip yayaların otoyola girmeleri, bazı kişilerin hayvanlarını otoyolda karşıdan karşıya geçirmeleri, traktör, bisiklet ve iş makinelerinin paralı otoyolu kullanmaları. Otoyolda araçların kural dışı park edilmesi ve özellikle bazı araçların geri geri otoyolda seyretmesi ile otoyolda asılan reklam panolarının tahrip edilmesi.

Genel Müdürlüğün, yaptığı tespitlere göre, bu ihlaller arasında "otoyoldaki korkuluk ve çitlerin kesilip, hayvanların karşıdan karşıya geçirilmesi, tali yoldan giriş yapan bazı araçların otoyolda ters yönde seyri ve park etmesi" ilk sıraları paylaşıyor.


AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 16:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?