22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Özal mevlidi 14 Nisan rövanşı gibi

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal için Kocatepe Camii’nde düzenlenen mevlit törenine büyük katılım olurken, TBMM Başkanı Bülent Arınç cami avlusundaki vatandaşlarca alkışlandı.

Zaman'ın haberi: Özal mevlidinde Arınç'a alkış

Özal’ın ölümünün 14’üncü yıldönümü nedeniyle Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından saat 11:00’de okutulacak mevlit için Kocatepe Camii avlusu erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. Mevlidin başlayacağı saatlerde cami avlusu Ankara ve Ankara dışından gelen vatandaşlarca doldurulurken, cami dışında da kalabalıklar oluştu. Tören için Kocatepe Camii etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı

Mevlide TBMM Başkanı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, çok sayıda AKP’li milletvekili, ANAP kurucularından Hüsnü Doğan, ANAVATAN Partisi yönetici ve milletvekilleri, DYP’liler ve SP’liler katıldı. TBMM Başkanı Bülent Arınç, camiye girişinde avluyu dolduran vatandaşlarca alkışlandı.

Cami içinde ve avluda bulunan vatandaşlar Turgut Özal için okunan dualara hep birlikte eşlik ettiler. Mevlit sona ererken, caminin merkezi ses sisteminden törene katılanlara, “Alayiş ve nümayiş yapmayalım. Mevlide muhteşem katılımın yarattığı manevi havaya uygun davranalım” uyarısı yapıldı. Mevlit sonrası kalabalık, sessiz biçimde dağıldı. 

Özal'a koştular 

Turgut Özal Hamle ve Düşünce Derneği'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın 14. ölüm yıl dönümü nedeniyle Ankara Kocatepe Camii'nde okutulan mevlid nedeniyle cami ve çevresi sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin dört yanında gelen yüzbinlerce vatandaş tarafından dolduruldu. Çok sayıda siyasinin de katıldığı mevlidde Garand Diarra isimli Malili öğrenci ilgi çekti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Adalet Bakanı Cemil Çicek'in de katıldığı mevlide İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da katılması bekleniyor. Turgut Özal Hamle ve Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal mevlidi, Türkiye'nin ve dünyanın dört yanından onbinleri Başkent'te buluşturdu. Ülkenin dört bir yanından sabahın erken saatlerinde Ankara'ya gelen vatandaşlar, saat 11.00'deki mevlid için sabah saat 08.00'dan itibaren Kocatepe Camii'ne gelmeye başladı. Mevlid başlamadan saatlerce önce cami içi ve avlusunu dolduran kalabalık, öğle saatlerine doğru camiye sığmayınca çevre yollara taştı.

Camiye gelenlere kırmızı güllerin dağıtıldığı mevlidde ayrıca Turgut Özal Hamle ve Düşünce Derneği, vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdi.

Ölümünün 14. yıldönümünde sevenleri tarafından anılan Özal'ın Kocatepe'deki mevlidine eski siyasi arkadaşları da katıldı. Mevlide, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Adalet Bakanı Cemil Çicek, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Elkatmış ve Vahit Erdem, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yürek, eski ANAP Milletvekili ve Turgut Özal'ın yeğeni Hüsnü Doğan katılırken, TBMM İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da mevlide katılması bekleniyor.

Avluyu dolduranlar arasında Garand Diarra isimli Malili bir öğrenci de vardı. Camide yer bulamayıncla arkadaşları ile avluya serdikleri kağıtlar üzerine oturan Diarra, Türkiye'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenci olduğunu belirtti. Diarra, Mali'deki Türk okullarında öğrenim gördüğünü hatırlatarak, bu noktada merhum Turgut Özal'a şükran duygularını dile getirdi.

Bursa'dan gelen Seyfi Genç, isimli başka bir vatandaş da, kalp ve şeker hastası olduğunu belirterek, mevlit için Ankara'ya geldiğini söyledi. Bursa'dan arkadaşları ile otobüs tutarak geldiklerini söyleyen Genç, "Turgut Özal, Türkiye'yi dünyaya tanıtan bir isim." dedi.

Avluyu dolduranlar arasında ev hanımları, yaşlı kadınlar da vardı. Çubuk'tan geldiklerini söyleyen Hatice Demirci ve Atiye Kalaycı isimli kadınlar, şükran duygusu ile alana geldiklerini aktardı.

Yüzbinler, verdikleri demeçlerde Türkiye'nin Turgut Özal gibi bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bir kreşte müdürlük yapan Özlem Koşar ise, "14 yıl önce Turgut Özal öldüğünde yasını hepimiz hatırlıyoruz. Allah rahmet etsin." dedi.

Camiye gelenlerin ortak düşüncesi: Özal gönül adamıydı

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin düzenlediği 'Turgut Özal Anma Töreni' kapsamında Kocatepe Camii'nde okutulan mevlid programı devam ediyor. Kocatepe'ye yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşların yanı sıra siyasiler de ilgi gösterdi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının 14. yılında anmak için Kocatepe'ye Eski Bakanlardan Mehmet Keçeciler, SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da geldi. Özal ile ilgili anılarını ve düşüncelerini anlatan eski bakan Mehmet Keçeciler, Özal'ın demokrat bir insan olduğunun altını çizdi. Özal'ın yanında ülkenin tüm meselelerini rahatça konuşabildiklerini, isteklerini aktarabildiklerini ifade eden Keçeciler, "O samimi bir Müslümandı. Milletimiz Özal gibi bir cumhurbaşkanı arzu etmektedir." dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek de Özal'ın dindar kişiliğine vurgu yaptı. Halkın inançlarına saygılı bir cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Yülek, "Bugün bu insanları buraya toplayan, halkın inançlarına hizmet etmesidir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ise; Özal'ın ayrım yapmadan herkesi eşit bir şekilde sevdiğini belirtti. "O gönül adamıydı, Ülkesine sevdalıydı" diyen Çetinkaya, Özal'ın insanların ufkunu açtığını ve onları hedeflerini büyütmeleri için teşvik ettiğini söyledi.





ANKA/ zaman-cha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 14:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?