31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Özel oturuma askerler katılmadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izlediği TBMM Genel Kurulunun 23 Nisan özel oturumuna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları katılmadı.

TBMM'nin açılışının 88. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayasıyla Genel Kurulun özel oturumu, 1 saat 45 dakika sürdü.

Mecliste grubu bulunan ve temsil edilen siyasi parti liderlerinin konuşma yaptığı birleşimde, İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk sözü TBMM Başkanı Köksal Toptan aldı. Toptan'ın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP adına Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras birer konuşma yaptı. Toptan, Uras'ın konuşmasının ardından birleşimi yarın saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

Özel oturumu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine ayrılan locadan izledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları gelmediği için kendilerine ayrılan loca boş kaldı.

Bahçeli, yerine oturmadan önce, geçen hafta Genel Kurulda AK Parti'li milletvekillerinin üzerine yürüdüğü Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in yanına giderek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Genç, muhalefet kulisine geldiğinde, DTP milletvekilleri de yanına giderek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kuliste gazetecilerin sorusu üzerine, kapatma davasına ilişkin hazırlanan savunma sunumunun, yoğun program nedeniyle bugün yapılamadığını belirterek, sunumun, Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla yarın parti genel merkezinde yapılacağını bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?