22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Özel Timler görevde, sınıra yığınak

Sınırdaki hareketlilik sürüyor. Ankara'dan Batman'a trenle getirilen 40 tank buradan sınır bölgesine gönderildi. Hakkâri Çukurca'da PKK'lıların "Cobra" tipi askeri helikoptere ateş açtığı bildirildi.

Tankların sevkiyatı sırasında yoğun güvenlik önlemlerini alındığı gözlendi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinin kırsal kesiminden sınırın stratejik noktalarına da çok sayıda askeri araç ve asker sevk edildi. 

Askerlerin teröristlerin geçiş güzergahlarının tuttuğu belirtilirken, kırsal alanda yapılan arama tarama faaliyetleri de aralıksız sürdürüyor. 

Kırsal bölgelere askerlerin sevki sırasında havadan helikopterlerin eşlik ettiği gözlendi.

ÖZEL TİM KURULDU

Şırnak'ın Şenova Beldesi'ndeki Sınır Taktik Alay Komutanlığı tugaya dönüştürüldü. Buradaki askeri güç iki katına çıkarıldı. Şırnak ve Hakkari'de özel görev timi kuruldu. Bu timlerin tamamı astsubay ve uzman çavuşlardan oluşuyor. 

Tunceli'de abluka

Tunceli'de karakola yapılan saldırının ardından bölge, askeri ablukaya alındı.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda askeri birlik kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlattı. Erzincan tarafından teröristlerin dışarı çıkmasını önlemek amacıyla Pülümür ve yöresi adeta kordon altına alındı. Bölgeye özel timler sevkedildi, 

Sınıra sevkiyat

Batman'a trenle 40 tank sevk edildi. Bölgedeki bir çok kritik noktada zırhlı birlikler konuşlandırıldı. Birlikler terörist sızmalara karşı nokta atış talimleri yapmaya başladı. 

Özel operasyonlan timleri

Terör örgütü PKK’nın saldırılarını artırması üzerine, Şırnak ve Hakkari’de İl Jandarma Alay Komutanlıkları bünyesinde 20’şer kişilik özel operasyon timi kuruldu. Tamamı Astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan ve 35 yaşını aşmamış timler, özel eğitimli keskin nişancı, arazide uzun süre kalmaya dayanıklı, arazi yapısını iyi bilen ve atletik yapılı kişilerden oluşuyor. Sıcak temasların yaşandığı anlarda bu tim elemanları, helikopterlerle çatışma bölgelerine takviye kuvvet olarak indiriliyor.

Kurulan özel birliğin görev aldığı son 2 ay içerisinde Şırnak kırsalındaki Cehennem Deresi, Bestler-Dereler, Kovankaya, Ballıkaya, Faraşin, Katomarinos, Cudi, Gabar, Fındık, Derecik bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda 37 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. PKK’nın Botan eyaleti adını verdiği Siirt-Şırnak kırsalındaki Gabar, Cudi, Yassıdağ Yazlıca dağlarındaki operasyonlar ise hava destekli aralıksız sürdürülüyor. Teröristlerin Kuzey Irak’a kaçışlarını önlemek için sınır hattında güvenlik güçlerinin kordon oluşturduğu belirtildi.


Cobra'ya ateş açtılar

Hakkâri Çukurca'da PKK'lıların "Cobra" tipi askeri helikoptere ateş açtığı bildirildi. Herhangi bir hasara uğramayan helikopterin Çukurca'ya iniş yaptığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Tunceli Pülümür'de jandarma karakoluna düzenlenen saldırının ardından güvenlik güçleri bölgedeki operasyonlarını yoğunlaştırdı. Hava destekli olarak sürdürülen operasyonlar sırasında, teröristler Cobra tipi bir helikopteri hedef aldı. Ateş altında kalan helikopter, herhangi bir hasara uğramadan ve zayiat vermeden Çukurca'ya iniş yaptı. "Helikopterin vurularak Kuzey Irak'a zorunlu iniş yaptığı" yönündeki haberler ise yetkililerce yalanlandı.
ajanslar/aa
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 17:41:52
Güncelleme :5 Haziran 2007 Salı 17:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?