18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Özkök: Bütün güç birlikten doğar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ''bütün güç birlikten doğar. Bu topraklarda devamlı bu gücü birarada götürmek durumundayız'' dedi.

Van Valisi Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret eden Orgeneral Özkök, burada yaptığı açıklamada, son dönemlerde bazı üzücü olayların yaşandığını, ancak bu olaylardan herkesin ders alması gerektiğini belirtti.

Herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine işaret eden Orgeneral Özkök, ''bu konuda siz gazetecilere çok büyük görevler düşmektedir. Çünkü sizler halkla idare arasında bir köprü konumundasınız. Bu nedenle verdiğiniz haberler büyük önem taşımaktadır" dedi.

Basının olayları çok objektif olarak gerçekçi bir şekilde vermesi gerektiğinin altını çizen Özkök, "emin olamadığınız ya da toplumun zarar göreceği haberleri vermemelisiniz. Bütün güç birlikten beraberlikte doğar. Bu topraklarda, devamlı bu gücü bir arada götürmek durumundayız" diye konuştu.

Orgeneral Özkök bunun aksini düşünmenin mümkün olmadığını belirterek, "bazı provokasyonlar olur, yanlış yola düşenler olur, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları çerçevesinde bütün bunların üstesinden gelinecektir. Bütün tedbirler alınır ve alınmaktadır'' ifadesini kullandı.

Son dönemde yaşanan olaylar

2 eylül 2005: Fatih Camii
Hizb-ut Tahrir örgütü üyesi bir grup, İstanbul Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlenen gösteride, yaklaşık bin kişi hilafet çağrısı yapan pankartlar açılarak, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine konuşmalar yapıldı.

Olayların ardından Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'nın, gösteriyle ilgili 10 kişinin gözaltına alınması yönündeki talimatı üzerine, dört kişiyi gözaltına aldı.

4 eylül 2005: Bozüyük
Bozüyük ve Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Abdullah Öcalan'a destek için yapılmak istenen yürüyüş İstanbul'da da gerginliğe yol açtı. Gösteriye katılmak için Gemlik'e gitmek isteyen bazı gruplar, İstanbul'un çeşitli noktalarında olaylar çıkardı. Polis, 88 kişiyi gözaltına aldı.

Göstericilerden bir bölümünün bulunduğu otobüsler Bilecik'in Bozüyük ilçesinden geçerken, bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Karayolunu kapatan vatandaşlar, otobüsleri durdurarak gruptakilere tepki gösterdiler. Çıkan olaylarda 25 kişi yaralandı.

6 eylül 2005: Siirt
Siirt'te Abdullah Öcalan lehine gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylarda bir kişi öldü. Dokuz kişi yaralandı.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 13:03:27
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?